Friday , April 19 2024

Cancerul, gonit cu ceai de musetel?

ceai de musetel

Alimente precum patrunjelul, telina, dar si ceaiul de tei pot grabi moartea celulelor canceroase, arata un studiu recent. Ingredientul care face ca acest fenomen sa fie posibil este apigenina.

Despre efectul ceaiului de musetel se stie de multa vreme. Calugarii medievali sfatuiau oamenii sa se intinda in pe florile de musetel pentru a scapa de depresie si pentru a se relaxa. Cat despre ceai, era prescris pentru a creste apetitul si a ajuta stomacul sa se relaxeze, dupa masa.

De unde si pana unde atunci efectul asupra cancerului? Oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat Ohio au descoperit ca ingredinetul continut din plin de musetel, apigenina, are capacitatea de a scurta speranta de viata a celuelor cacnerigene, in cazul cancerului mamar, ajutand si la stoparea raspandirii bolii in organism, relateaza Medical Daily.

Ce face apigenina este sa micsoreze din super-puterea unei celule canceroase de a pacali moartea, explica profesorul Andrea Doseff, unul dintre autorii studiului, conform unui raport publicat recent de Proceedings of the National Academy of Sciences. (ziare.com)

Vezi si

Femeile singure mănâncă mai mult și mai prost. Cum le îndeamnă creierul spre alegeri nesănătoase

Un studiu recent realizat de UCLA Health din Los Angeles a scos la iveală o …