Monday , November 28 2022

Biolog american: “Leacul împotriva cancerului ar putea fi disponibil în următorii doi ani”

research

Câştigătorul Premiului Nobel James Watson, în vârstă de 87 de ani, spune că mare parte din viaţă şi-a dedicat-o descoperirii unui leac pentru combaterea cancerului.

Un vaccin sau un medicament, care să combată cancerul la oameni, ar putea fi disponibil în următorii doi ani, a declarat omul de ştiinţă, într-un interviu recent acordat.

“Dacă suntem puţini norocoşi, medicamentele vor putea fi disponibile în următorii doi ani. Nu cred că vom aştepta 10-15 ani pentru acest lucru”, spune Watson.

Biologul american este câştigătorul Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în 1962, distincţie acordată pentru contribuţia sa semnificativă la descoperirea structurii ADN-ului uman.
El şi-a scos trofeul la licitaţie anul trecut, pentru a găsi noi fonduri pentru cercetările sale ştinţifice.

Watson s-a reîntâlnit aseară cu preţioasa sa medalie la Moscova, după ce miliardarul rus Alisher Usmanov a cumpărat-o cu preţul de 4,1 milioane de dolari.

În timpul vizitei sale la Moscova, cercetătorul american a ţinut un discurs referitor la domeniul oncologic în cadrul Academiei de Ştiinţe Ruse.

“Îmi ţin degetele încrucişate acum. Există două medicamente testate în prezent, care ar putea în final să ne aducă un rezultat realist, în găsirea unui tratament eficace în lupta de stârpire a acestei teribile maladii”, a spus Watson.

Vezi si

Diabetul zaharat și somnul

Somnul reprezintă aproximativ 30% din viața unei persoane. Durata medie de somn pentru o persoană …