Wednesday , December 7 2022

Bebelus inghetat de medici pentru a-i salva viata (VIDEO)

Frigul poate fi salvator uneori. Medicii britanici i-au dat unui bebelus sansa la o viata normala, scazandu-i temperatura corpului pana la 33 de grade.

Viata a inceput cu incercari pentru micutul Jamie. Cand a venit pe lume, nu respira, pentru ca avusese cordonul ombilical infasurat in jurul gatului. Timp de 25 de minute a fost in moarte clinica, dar medicii au reusit in cele din urma sa-l aduca la viata. Exista insa riscul ca baietelul sa ramana cu sechele, asa ca medicii le-au propus parintilor un tratament inedit.

Ideea acestei terapii a venit de la alpinisti care au suferit accidente in munti. Medicii au constatat ca hipotermia a limitat leziunile si a permis vindecarea lor mai rapida si fara efecte secundare.

Autoritatile medicale britanice au aprobat anul trecut folosirea unui aparat care induce hipotermia. Medicii il considera cel mai mare progres in neonatologie din ultimii 20 de ani.

Pentru parinti, nu e usor sa asiste la asa ceva.

Bebelusul a fost tinut in aceasta stare timp de trei zile. A meritat, insa. Dupa o serie de teste, medicii l-au declarat sanatos si l-au externat.

Vezi si

OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune …