Friday , December 2 2022

Avionul viitorului: Airbus construieste prima aeronava transparenta (VIDEO)

Pasagerii viitorului vor avea parte de o cabina de pilotaj prin care se va vedea orice. Acest tip de transport, cu cabina “inteligenta” si jocuri interactive, ar putea deveni unul obisnuit, peste aproximativ 40 de ani, in 2050.

Acest concept futuristic va fi dezvaluit in totalitate in aceasta seara, la Londra, de catre inginerii companiei Airbus si ii va ingrozi, cu siguranta, pe cei care au teama de zbor. VEZI AICI VIDEO.

Planurile Airbus au fost detaliate si de cei de la Daily Mail, care scriu ca, in primul rand, clasele “business” si “economic” vor fi inlocuite, in fata, de zone pentru relaxare si un bar complet dotat pentru socializare.

Pasagerii vor fi in stare sa vada absolut orice in timpul zborului, atat in partile laterale ale avionului, cat si in fata, prin cabina de pilotaj. Ba, mai mult decat atat, peretii aparatului se vor schimba in functie de lumina exteriora, de afara. Vor exista, de asemenea, display-uri holografice de tip “pop up”, precum si lumini interioare destinate relaxarii, care se vor aprinde in functie de caldura corpurilor umane.

Multe dintre tehnologiile de baza, precum scaunele anatomice si afisajele electronice de la nivelul capului, se aplica deja in prezent, insa ramane un mister modalitatea prin care Airbus va reusi sa aplice aeronavelor un invelis transparent.

Conceptul care va sta la baza construirii cabinei de pilotaj ar putea fi unul bazat pe o structura bionica, sustine Airbus, citat de Daily Mail. Acest lucru va permite ca aparatul sa beneficieze atat de rezistenta, cat si de o cabina “inteligenta”, care va controla temperatura aerului. De asemenea, aceasta cabina poate deveni transparenta, oferind pasagerilor imagini panoramice.

De asemenea, Airbus crede ca pasagerii viitorului vor putea sa se bucure de un joc virtual de golf sau chiar sa ia parte la conferinte interactive. Bineinteles, acest viitor aparat va beneficia si de tehnologii care sa reduca arderea de combustibil, noxele si zgomotul.

 

Vezi si

Oamenii de știință construiesc o “mică” gaură de vierme, filmele SF sunt mai aproape de realitate

În science-fiction, în filme precum “Interstellar” și “Star Trek”, găurile de vierme (wormhole) din cosmos …