Thursday , April 18 2024

Aproximativ 350.000 de noi cazuri de cancer de sân sunt depistate anual în UE

.

Aproximativ 350.000 de noi cazuri de cancer de sân sunt depistate în Uniunea Europeană (UE) şi circa 130.000 de femei mor anual, indică un document difuzat miercuri de Comisia Europeană, informează agenţia Xinhua.
Potrivit documentului, cancerul de sân reprezintă 26 % din totalul de noi cazuri de cancer la femei şi 17 % dintre femeile care suferă de această boală mor în fiecare an.
Executivul UE a afirmat că lipsa unei tehnologii eficiente de asistenţă în cazurile greu de diagnosticat înseamnă că unele cazuri rămân nedepistate sau sunt incorect diagnosticate.
Cu toate acestea, descoperirea din timp şi diagnosticul exact sunt decisive în lupta împotriva cancerului de sân.
UE investeşte 3,1 milioane de euro în Proiectul HAMAM, lansat în 2008. Proiectul are drept scop să-i ajute pe medici să depisteze şi să diagnosticheze cancerul la sân rapid şi eficient prin dezvoltarea unui nou prototip de staţie de lucru clinică computerizată (workstation). Aparatura utilizează imaginile multimodale rezultate din mamografie, rezonanţă magnetică şi alte tehnologii, precum şi informaţiile despre pacient.
Testele clinice vor fi efectuate în spitale din Germania, Marea Britanie şi Olanda.
Odată cu Proiectul HAMAM, Uniunea Europeană îşi va întări rolul de lider în domeniul diagnosticării imagistice a cancerului de sân, se precizează în document.

Vezi si

Femeile dorm mai puțin și mai prost decât bărbații. Cercetătorii cred că au descoperit de ce

Femeile dorm mai puțin și mai prost decât bărbații. Cercetătorii spun că ceasul biologic al …