Saturday , May 8 2021

Apa, element primordial al existenței și mesager universal

“Aminteşte-ţi uneori că pe jumătate eşti apă. Când nu poţi depăşi un obstacol, curgi pe lângă el, ocoleşte-l şi mergi mai departe, aşa cum face apa.” Margaret Atwood

Una dintre cele mai importante lecții pe care ni le-a oferit acest context pandemic este faptul că ne-a reamintit că resursele de care dispunem sunt limitate și trebuie respectate.

Apa nu este doar un element care ne satisface o nevoie fiziologică.

Apa este VIAȚĂ.

Este un dar de la Divinitate la care, din nefericire, nu are acces toată lumea.

Devenim conștienți de valoarea unui lucru de-abia atunci când îl pierdem.

În momentul în care se va termina apa pe Terra, acela va fi momentul în care viața pe Pământ va înceta.

În privința conservării surselor de apă intervine rolul educației tuturor generațiilor și categoriilor sociale: să învețe să NU populeze apa, să NU o risipească și să contribuie în mod colectiv la conștientizarea problemei poluării râurilor, mărilor și oceanelor.

Este o situație care nu se va schimba în bine decât dacă se intervine major pentru încetinirea poluării.

Autorul japonez Masaru Emoto a studiat structura  moleculelor de apă și prin observație și experiment a ajuns la concluzia că apa are memorie și că reacționează la stimulii pozitivi și negativi.

Spre exemplu, cuvintele care erau legate de ură, suferință etc creau o structură total diferită moleculelor de apă față de cuvintele cu conotație pozitivă.

Apa reprezintă mișcare, forță vitală, cunoaștere, dar impune și respect prin distrugerea pe care o poate crea.

Atât timp cât omul are grijă de natură și o respectă, aceasta îi va oferi toate bogățiile sale.

Planeta pe care trăim, chiar dacă este o casă temporară, trebuie protejată atât pentru generațiile prezente, dar și pentru cele viitoare.

Încă din epocile străvechi, oamenii au devenit conștienți de elementele naturii și de putetea acestora, ele ajungând să fie percepute ca niște ființe vii cu spirit propriu.

Aceste concepte sunt prezente în animism (credința că tot ce creează natura este viu și ulilizarea personificării în raportarea la  obiectele și fenomenele naturii (în latină “anima” semnifică spirit/suflet).

Deși aceste informații sunt extrem de controversate și uneori pot părea greu de conceput pentru multe persoane, este important să ne amintim faptul că viața vine sub multe forme și stări.

În privința efectelor benefice ale apei (dacă nu sunteți convins) este de ajuns să faceți o baie sau duș cu apă caldă și să permiteți corpului să se destindă complet; veți simți diferența.

Aveți grijă de apă și aceasta va avea grijă de dumneavoastră la rândul ei.

Apa nu are doar rolul  de a curăța corpul și obiectele din jur sau de a potoli setea; rolul acesteia este mult mai complex și profund.

Apa ne poate curăța și din punct de vedere energetic.

În momentul în care intrați în contact cu apa caldă, prin starea de liniște pe care o simțiți și cea de relaxare care nu este doar pur fizică, vă debarasați și de energiile negative și vă curățati de tot ce este negativ. (Raluca NICOLAE)

Surse: www.wikipedia.ro; Cartea “Memoria apei”, de Masaru Emoto

 

Vezi si

Viermii de făină, aprobați ca aliment în UE. Europenii pot mânca burgeri, paste, biscuiți, smoothie cu viermi galbeni

Comisia Europeană a anunțat că utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment a fost …