Alte stiri
Regele Charles și-a amânat vizita în Franţa din cauza protestelor violente privind reforma pensionării
acum 6 hours
Iohannis a intervenit la Ursula von der Leyen pentru reanalizarea fondurilor primite de fermierii români
acum 15 hours
Descoperirea ştiinţifică, publicată în revista specializată ‘Cell Reports’, a fost obţinută prin izolarea limfocitelor pacienţilor cu COVID-19.
Noul anticorp este ”unul dintre cei mai puternici împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 identificaţi până în prezent”, afirmă EPFL. Conform explicaţiilor acestei instituţii, el blochează proteinele Spike şi împiedică astfel infectarea celulelor pulmonare, ceea ce opreşte procesul de replicare virală şi permite sistemului imunitar al pacientului să elimine coronavirusul din organism, potrivit Agerpres.ro.
Cercetătorii elveţieni susţin că noul anticorp monoclonal este mai durabil, oferind protecţie timp de până la şase luni, faţă de 3-4 săptămâni în cazul altor anticorpi. ”Aceasta îl face să fie un tratament preventiv interesant pentru persoanele nevaccinate din categoriile de risc sau pentru persoanele vaccinate care nu au reuşit să producă un răspuns imunitar”, semnalează universitatea elveţiană.
Pacienţii imunocompromişi, cei receptori ai unui transplant sau cei cu anumite tipuri de cancer vor putea fi protejaţi împotriva coronavirusului primind de două sau trei ori pe an injecţii cu acest anticorp, mai notează cercetătorii elveţieni.
Dar testele clinice cu un medicament pe baza acestui anticorp vor începe abia către sfârşitul anului viitor.
Tags anticorp COVID descoperit elvețieni neutralizează Obiectiv de Suceava toate variante
Toate formele de contracepție hormonală prezintă un risc uşor crescut de cancer de sân la …