Wednesday , June 23 2021

Americanii enumeră efectele adverse ale vaccinului Pfizer-BioNTech

Agenția Americană a Medicamentelor (FDA) a autorizat folosirea vaccinului anti-COVID Pfizer BioNTech și enumeră și efectele adverse raportate până acum. FDA a autorizat folosirea vaccinului în SUA pentru populația cu vârsta de cel puțin 16 ani.

Într-un document publicat pe site-ul Agenției pentru Medicamente, americanii sunt îndemnați să anunțe înainte de a fi vaccinați dacă au alergii, febră, dacă au primit un alt vaccin împotriva COVID sau, în cazul femeilor, dacă sunt însărcinate ori alăptează.

De asemenea, documentul enumeră și efectele secindare care au fost raportate în cazul vaccinului Pfizer-BioNTech:

durere în zona injectării
oboseală
durere de cap
durere de mușchi
frisoane
febră
dureri articulare
umflătură în zona injectării
zona injectării devine roșie
greață
stare de rău
ganglioni umflați
De asemenea, există șanse foarte mici ca vaccinul să cauzeze o reacție alergică severă, se mai arată în document. Dacă apare, acest lucru se întâmplă de obicei la câteva minute, maximum o oră de la injectare. Simptomele reacției severe sunt:

dificultăți de respirație
umflarea feței și a gâtului
ritm cardiac mărit
iritații pe tot corpul
stare de amețeală și slăbiciune
Acestea nu este neapărat să fie efecte secundare ale vaccinului, mai precizează FDA, care arată că vaccinul se află încă în studiu și în teste clinice.

Cei care prezintă alergie severă, trebuie să sune la numărul de urgență sau să meargă la cel mai apropiat spital, arată FDA.

Vezi si

Psihologia filmelor

“Filmele sunt oglinzi din loc în loc pictate.”  Ettore Scola Deși din punct de vedere …