Sunday , December 4 2022

Alimente uimitoare care elimină nicotina din organism

Potrivit unui studiu recent, pe lângă cancer și boli cardiovasculare, fumatul duce la apariția unor tulburări psihice foarte grave. În plus, pielea îmbătrânește mult mai repede.

broccoli

Chiar dacă te-ai hotarat să renunți la fumat, efectul nicotinei nu va dispărea foarte rapid. Din acest motiv, pe lângă anumite schimbări în stilul de viață, este vital să consumi alimente cunoscute pentru capacitatea lor de a elimina nicotina din corp.

Broccoli
Buchețelele de broccoli sunt bogate în vitaminele C și B5. Fumatul scade nivelul de vitamina C din organism, din acest motiv specialiștii recomandă un consum regulat de broccoli. Mai mult, mănâncă acest aliment pentru a elimina nicotina din organism.

Portocale
Un al produs bogat în vitamina C este sucul de portocale. Consumul regulat de portocale proaspete, cât și de suc, stimulează metabolismul, înlătură stresul și nicotina din organism.

Suc de morcovi
Dacă fumezi, atunci trebuie să știi că de fiecare dată când aprinzi o țigară, nicotina rămâne în corp trei zile. Totodată, substanța toxică, care se găsește în frunzele de tutun afectează și starea pielii. Un ajutor la-ndemână este sucul de morcovi. Bogat în vitaminele A, C, K și B, substanțe eficiente în îndepărtarea nicotinei din organism, sucul de morcovi este bun și pentru piele.

Spanac
Se numără printre cele mai sănătoase legume, deoarece nu este bogat doar în vitamine, ci conține, de asemenea, cantități mari de acid folic. Specialiștii spun că fumatul este asociat și cu lipsta acidului folic din organism. Prin urmare, este esențial să consumi alimente în compoziția cărora se găsește acidul folic sau vitamina B9.

Kiwi
Acest fruct-minune te ajută să elimini nicotina din organism. Kiwi este o sursă bogată de vitamine (A, C și E). Când fumezi, nivelurile acestor vitamine se reduc, de aceea trebuie să dai organismului ceea ce a pierdut.

Apă
Fumatul te deshidratează. Potrivit oamenilor de știință, în urma unui consum mare de apă, se elimină nicotina din organism.

clicksanatate.ro

 

Vezi si

OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune …