Thursday , August 5 2021

Alertă globală Interpol pentru pastilele de slabit care au ucis şase tineri. Se vând şi în România

slabit

Interpolul a emis o alertă globală în privinţa pastilelor pentru dietă care ar fi ucis, în ultimul an, aproximativ 6 tineri. Cea mai recentă victimă a acestora, o tânără de 21 de ani din Marea Britanie, ar fi “ars pe dinăuntru, la propriu” după cum mărturiseşte mama tinerei, care a înghiţit pastile conţinând dinitrofenol, un component industrial mortal.

Autorităţile din mai bine de 190 de ţări au fost avertizate în privinţa pericolului reprezentat de aceste pastile pentru slăbit care conţin dinitrofenol. Pilulele sunt, în general, vândute online şi se găsesc şi în România.

Un tânăr din Franţa este în stare gravă după ce a luat pastilele de slăbit, iar un altul, din Australia, a suferit convulsii după ce a folosit pilulele. Aceste cazuri se adaugă celor 6 tineri ucişi de pilula pentru dietă în Marea Britanie. Cel mai recent deces este al unei tinere de 21 de ani a cărei mamă a depus, după moartea sa, o mărturie cutremurătoare, spunând că fiica sa a încetat din viaţă suferind foarte mult “arzând pe dinăuntru, la propriu”.

La 21 de ani, a vrut să slăbească cu pastile. Mama fetei, după moartea sa: Ardea la propriu pe dinăuntru
Alerta Interpol susţine că pericolul vine atât din cauza componentei toxice, cât şi a faptului că sunt produse ilegal, în condiţii improprii. Dinitrofenolul se poate găsi atât sub formă de tablete, cât şi pudră sau cremă.

realitatea.net

 

 

Vezi si

Relaxarea prematură a restricţiilor în timpul vaccinării creşte riscul apariţiei variantelor de coronavirus rezistente la vaccin

Relaxarea măsurilor barieră anti-Covid-19, precum purtarea măştii sau distanţarea fizică, într-o perioadă în care încă …