Friday , December 2 2022

A fost inventată camera care vede celulele canceroase din sânge

Indiferent de tipul de cancer de care vorbim, acesta poate fi detectat intr-o faza incipienta si cu o precizie mult mai mare datorita unui sistem performant dezvoltat de o echipa de ingineri de la Universitatea California – Los Angeles.

Plecand de la cea mai rapida camera din lume si imbunatatind functionalitatea acesteia pentru a castiga nivelul de zoom al unui microscop, sistemul pare extrem de eficient in a identifica pana si celulele care se misca cu o viteza incredibila prin sange. Dispozitivul UCLA, a carui dezvoltare a inceput in 2009, in acest moment se afla intr-un stadiu extrem de evoluat. Tot progresul fost legat exclusiv de studiul microfluidelor si de procesarea in timp real a imaginilor desfasurate cu o viteza incredibila prin fata mai multor seturi de lentile.

In practica, noul sistem poate identifica o celula canceroasa specifica, de exemplu, cancerului la san dintr-o mostra sangvina cu o rata de eroare de 1 la 1 milion. Viteza de procesare a celulelor, de 100.000 de celule pe secunda, este de aproximativ 100 de ori mai mare in comparatie cu dispozitivele asemanatoare aflate in folosinta in acest moment.

 

Vezi si

Diabetul zaharat și somnul

Somnul reprezintă aproximativ 30% din viața unei persoane. Durata medie de somn pentru o persoană …