Wednesday , April 17 2024

A fost creat primul vaccin împotriva cancerului la plămâni

vaccin cancer plamani

Oamenii de ştiinţă argentinieni şi cubanezi au conceput primul „vaccin” pentru cancerul de plămâni realizat vreodată. Testele clinice au arătat că vaccinul a prelungit viaţa unui număr de trei ori mai mare de persoane diagnosticate cu o fază târzie a cancerului la plămâni decât tratamentele obişnuite, bazate doar pe chimioterapie şi radioterapie.

Cu toate acestea, cercetătorii din Argentina afirmă că medicamentul – ce a fost conceput de cercetătorii de la Centrul de Imunologie Moleculară din Cuba – oferă o metodă nouă şi totodată eficientă de a amplifica tratamentul pentru cancer la plămâni. Specialiştii speră să vândă medicamentul în 25 de ţări până în 2015, scrie descopera.ro.

„Desigur, nu este vorba despre un tratament miraculos”, afirmă Daniel Alonso, un cercetător ce a participat încă de la început la acest proiect ce s-a desfăşurat de-a lungul a 18 ani. „Cu toate acestea, tratamentul oferă opţiuni care, în combinaţie cu chimioterapia şi radioterapia, duc la creşterea semnificativă a perioadei de supravieţuire”, spune Alonso.

Cancerul la plămâni este cea mai răspândită cauză a deceselor provocate de cancer la nivel mondial, provocând 1.700.000 de decese în 2008, conform celor mai noi date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Testele clinice efectuate pe 1.700 de pacienţi au arătat că 24% dintre suferinzii de cancer la plămâni în fază avansată au trăit doi ani cu Racotumomab, pe când în rândul celor ce foloseau doar chimioterapia şi radioterapia procentul era de 8%.

Dacă tratamentele tradiţionale omoară celulele canceroase, dar atacă totodată şi toate celelalte celule ale corpului, Racotumomab se numără printre medicamentele noi ce stimulează sistemul imunitar al corpului, permiţându-i să distrugă cancerul prin „demascarea” sa, spune Alonso.

Vezi si

NASA are ambiții mari pentru Marte, dar se confruntă cu probleme bugetare pe Pământ

Chiar și în spațiu trebuie să se facă economie: NASA caută modalități pentru a aduce …