Friday , September 30 2022

8 tratamente naturale anticelulitice cu efect rapid

Un masaj cu ajutorul unei mănuşi abrazive, dar şi hidratarea zonelor cu probleme cu diverse creme sau aplicarea unor ingrediente naturale sunt câteva dintre soluţiile anticelulitice cu efecte rapide şi uşor de urmat acasă.

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să cauţi o cremă anticelulitică fără să ai idee ce ingrediente trebuie să conţină pentru a fi eficientă. Există numeroase creme anticelulitice în comerţ care promit rezultate spectaculoase, însă odată achiziţionate şi aplicate nu fac decât să hidrateze pielea, fără să alunge problema care îţi dă bătăi de cap: celulita.

Ca să eviţi pe viitor aceste probleme şi să ştii exact ce trebuie să cumperi, iată câteva dintre ingredientele pe care le poţi folosi atât ca atare prin aplicarea lor pe zonele cu celulitp, cât şi în combinaţiile de creme pe care le găseşti în comerţ. Fie le adaugi în crema anticelulitică pe care o foloseşti, fie iei de la bun început un produs care să aibă în compoziţia lui unul dintre ingredientele cheie în tratarea celulitei.

Ce ingrediente trebuie să conţină crema anticelulitică:

Iată ce ingrediente a enumerat specialista Jodrina Casademunt în cartea sa “Tratamente naturale pentru combaterea celulitei” ca să ştii exact ce anume trebuie să cauţi într-o cremă anticelulitică eficientă.

1. Alge

Au multe vitamine şi minerale. Efecte: purifică, revitalizează, hidratează şi tonifiază pielea.

2. Aminoacizi

Menţin elasticitatea şi hidratarea pielii.

3. Uleiuri esenţiale

Le poţi adăuga şi tu în crema anticelulitică pe care o ai. Cele mai eficiente uleiuri esenţiale pentru tratamentul celulitei sunt cele de: grepfrut, lămâie, salvie, cedru (stimulator, circulator şi lipolitic), eucalipt (are proprietăţi antiinflamatorii, drenează), palisandru (regenerator cutanat, elimină retenţia de lichide, stimulator la nivel celular). Nu amesteca mai mult de 3 uleiuri esenţiale în acelaşi preparat!

4. Uleiuri vegetale presate la rece

Cele mai eficiente sunt: cel de migdale dulci, avocado, cocos şi jojoba.

5. Unturi vegetale presate la rece

Untul de cacao şi cel de shea sunt eficiente în tratarea celulitei şi estomparea vergeturilor.

6. Ape florale sau ape distilate

Cea de lavandă are proprietăţi calmante, purificatoare şi de curăţare, iar cea de hammamelis tonifică şi favorizează microcirculaţia.

7. Castan de India

Activează microcirculaţia pielii, favorizezând drenajul şi eliminarea lichidelor.

8. Gingko biloba şi ginseng

Activează fluxul limfatic, circulaţia sanguină şi metabolismul. (eva.ro)

 

Vezi si

Depresia și diabetul zaharat

Asocierea sindromului depresiv la o boală cronică cum este diabetul are implicații clinice și socio-profesionale …