Friday , December 2 2022

7 pasi pentru stoparea caderii parului

chelie

Majoritatea barbatilor se confrunta cu o cadere masiva a parului o data cu trecerea timpului si inaintarea in varsta. In anumite cazuri chiar, calvitia se instaleaza foarte timpuriu, in jurul varstei de 20 de ani. Cauza acestui fenomen este de origine genetica (desi sunt si exceptii de la regula).

Vestea buna este ca au aparut foarte multe metode moderne de combatere a calvitiei la barbati. In zilele noastre se pot face multe ca sa evitam sa ajungem fara par.

Iata 7 reguli de baza care dau rezultate si care ne pot ajuta sa ne ingrijim mult mai bine parul, evitand caderea lui masiva:

1. Evitati sampoanele cu un puternic continut de sapun sau detergent

Sapunul usuca si nu face bine. Cumparati un sampon fara continut de sapun, care sa curete bland parul, fara sa-l agreseze.

2. Cumparati sampoane naturale, din magazinele de specialitate

Macar pentru o perioada, uitati de produsele comerciale a caror reclame si promisiuni ne fac sa visam la un par des si sanatos. Mergeti la un Plafar si alegeti un produs pe baza de petrol sau plante, 100% natural.

3. Consultati un specialist

El va poate indruma sa alegeti un tratament potrivit tipului dumneavoastra de par, in functie de cat de avansata este calvitia. Exista o multitudine de tratamente care pot da rezultate in anumite cazuri, dar in cazul dumneavoastra, nu. Din acest motiv este bine sa nu decideti singur la care dintre ele sa va opriti. Tot el poate indica un supliment de vitamine B, deseori responsabile de sanatatea parului. O analiza de sange poate arata daca suferiti de o deficienta de B-uri din corp.

4. Atentie la alimentatie

Felul in care ne hranim are o mare importanta in influentarea ritmului caderii parului. Cercetatorii au dovedit stiintific faptul ca firul de par trebuie hranit corect si din interior, nu numai din exterior. Astfel, se pare ca drojdia de bere, semintele de floarea soarelui, uleiul din germeni de grau, lecitina din soia si alte alimente naturale foarte hranitoare sunt cei mai buni prieteni ai sanatatii firului de par. In schimb, zaharul, amidonul, sarea, nu fac nimic pentru a rezolva problemele legate de par, din contra.

5. Orice tratament ati lua, aveti rabdare

Nu va asteptati la minuni peste noapte. Mai ales cand ne confruntam cu o cadere masiva sau moderata a parului, mai toate tratamentele sunt pe termen lung. Unele sunt recomandate pentru 2 luni, altele pentru 3, altele chiar pentru 1 an.

6. Reduceti stresul de zi cu zi

Specialistii indica o legatura directa intre perioadele de stress si caderea mai accentuata a parului.

7. Acceptati ideea ca niciun procedeu terapeutic poate sa nu fie 100% eficient

Din acest motiv, este bine sa alegeti un specialist cu care sa mentineti legatura pe termen lung, si care sa va sfatuiasca sa alegeti si sa incercati mai multe tipuri de tratament care, impreuna, sa va ajute sa ajungeti la rezultatele dorite.

sfatulparintilor.ro

Vezi si

Diabetul zaharat și somnul

Somnul reprezintă aproximativ 30% din viața unei persoane. Durata medie de somn pentru o persoană …