Monday , February 6 2023

4 motive pentru care branza de capra e mai sanatoasa decat cea de vaca

Adori brânza, dar faci tot posibilul să nu o consumi prea des pentru că ți-e teamă că se vor acumula caloriile? Nu ți-ai dori o brânză pe care să o poți consuma fără griji și care să te facă mai frumoasă? Încearcă brânza de capră.

Dacă mereu înjumătățești porția de brânză pentru că te gândești că te-ai putea îngrășa, brânza de capră este alegerea potrivită pentru tine. Răspunde dorințelor tale pentru o gustare apetisantă, cremoasă, dar care nu se depune sub formă de rotunjimi inestetice care necesită multe ore de efort la sală. Din contră, brânza de capră îți aduce multe beneficii pentru sănătate și îți dă energie în orice moment al zilei.

Este obținută din laptele de capră și este mai utilă pentru organism decât cea de vacă. Are mai puțină lactoză, sodiu, un conținut mai ridicat de vitamine și minerale, plus grăsimi cu molecule de dimensiuni mai mici, digerate mai ușor. La fel ca și alte tipuri de brânză, cea de capră poate fi cumpărată cu diferite texturi și arome. Există brânză moale, semitare sau tare, în funcție de conținutul de lichid. De asemenea, poți alege brânza de capră proaspătă sau pe cea maturată cu ajutorul bacteriilor benefice, în cadrul unui proces identic prin care trece și brânza de vacă.

Continuarea pe eva.ro

Vezi si

Dr. Cobuz: Relația sănătate – boală

Starea de bine, așa cum o definește Organizația Mondială a Sănătății nu este condiționată doar …