Thursday , April 25 2024

25% dintre români iau micul dejun o dată pe săptămână

Deşi avem o mare diversitate de alimente, în realitate hrana noastră este monotonă şi conţine câteva cereale, cartofi prelucraţi, câteva sortimente de carne şi uleiuri suprarafinate, precizează nutriţioniştii.

Programul încărcat de peste zi, stresul cotidian şi procesarea industrializată a alimentelor sunt principalii factori care ne-au forţat să ne schimbăm obiceiurile alimentare. Aceasta este concluzia unui raport al Institutului de Nutriţie din SUA, informează The Huffington Post. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institului de Cercetări Alimentare, susţine că preţul mic şi ambalajele frumos colorate sunt alţi factori care ne determină să alegem alimentele procesate în detrimentul celor naturale. Un alt aspect ingrijorator este ca un sfert dintre romani nu mananca dimineata decat o data pe saptamana.

Potrivit studiului Institutului de Nutriţie din SUA, în urmă cu 100 de ani 2% dintre mese erau luate în oraş, în timp ce astăzi suntem tentaţi să mâncăm tot mai rar acasă. Astfel, peste jumătate dintre mese le luăm la restaurant. Raportul mai arată un alt obicei deloc sănătos mai ales în rândul copiilor: unul din cinci mic dejunuri este luat la un restaurant de tip fast-food. Dacă în trecut masa în familie era o tradiţie, în prezent doar trei astfel de evenimente se petrec săptămânal.

Vezi si

Cel mai îndepărtat obiect fabricat de oameni transmite din nou din spațiu către Pământ

Sonda Voyager-1 transmite din nou date spre Pământ. Luni de zile, NASA nu a mai …