Alte stiri
Cele mai sanatoase meniuri de la micul dejun. Iata ce mananca nutritionistii dimineata!
15 April, 2013
Ce contine un mic dejun sanatos pentru un copil
7 September, 2011
Deşi avem o mare diversitate de alimente, în realitate hrana noastră este monotonă şi conţine câteva cereale, cartofi prelucraţi, câteva sortimente de carne şi uleiuri suprarafinate, precizează nutriţioniştii.
Programul încărcat de peste zi, stresul cotidian şi procesarea industrializată a alimentelor sunt principalii factori care ne-au forţat să ne schimbăm obiceiurile alimentare. Aceasta este concluzia unui raport al Institutului de Nutriţie din SUA, informează The Huffington Post. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institului de Cercetări Alimentare, susţine că preţul mic şi ambalajele frumos colorate sunt alţi factori care ne determină să alegem alimentele procesate în detrimentul celor naturale. Un alt aspect ingrijorator este ca un sfert dintre romani nu mananca dimineata decat o data pe saptamana.
Potrivit studiului Institutului de Nutriţie din SUA, în urmă cu 100 de ani 2% dintre mese erau luate în oraş, în timp ce astăzi suntem tentaţi să mâncăm tot mai rar acasă. Astfel, peste jumătate dintre mese le luăm la restaurant. Raportul mai arată un alt obicei deloc sănătos mai ales în rândul copiilor: unul din cinci mic dejunuri este luat la un restaurant de tip fast-food. Dacă în trecut masa în familie era o tradiţie, în prezent doar trei astfel de evenimente se petrec săptămânal.
Sonda Voyager-1 transmite din nou date spre Pământ. Luni de zile, NASA nu a mai …