Sunday , April 21 2024

10 motive medicale sa bei bere moderat

bere

Când vine vorba de un stil de viaţă sănătos, alcoolul nu are cea mai bună reputaţie.

Din fericire, în ceea ce priveşte berea, aveţi câteva motive pentru a o consuma. Acestea sunt insa valabile în măsura în care vorbim despre un consum moderat:

Riscuri scăzute în ceea ce priveşte bolile cardiace

Potrivit studiilor, cei care consumă bere moderat au înregistrat o scădere de 20-40% a problemelor cardiace.

Mai puţine pietre la rinichi

În urma unui studiu, au fost înregistrate scăderi de 33 şi 41% a pietrelor la rinichi în rândul consumatorilor de vin alb şi bere.

Berea ajută memoria

Antioxidanţii din hamei (şi berea în general) au capacitatea de a vă proteja celulele creierului de oxidare, de pierderea electronilor. Acest lucru a fost legat de prevenirea bolii Alzheimer.

Hameiul vă poate ajuta în vindecare

Hameiul folosit în fabricarea berii este floarea plantei de hamei – un membru al familiei de cânepă. Această plantă amară conţine un nutrient numit xanthohumol – un ingredient util, cu efecte antiinflamatorii şi antiinfecţie.

Ajută oasele

Berea conţine siliciu, vitamina B şi polifenoli bioactivi – toate acestea fiind legate de creşterea esenţială a oaselor.

Conţine nutrienţi

Hameiul din bere conţine unele dintre aceleaşi substanţe nutritive care se găsesc în vinul roşu, ciocolata neagră şi afinele. Ce au în comun toate aceste alimente şi băuturi aleatorii? O mulţime de fibre şi lipoproteine cu densitate mare (HDL). HDL este considerat “colesterolul bun” pe care ar trebui să-l încorporăm în dieta noastră zilnică.

Berea scade riscul de accident vascular cerebral

Cercetătorii britanici susţin că vinul roşu este prima recomandare a medicului pentru a reduce şansele de accident vascular cerebral, iar berea este pe locul doi.

Te deshidratează mai puţin decât alte băuturi

Berea este 93% apă. Dacă vreţi să evitaţi mahmureala şi să rămâneţi cât mai hidrataţi, comandaţi o bere.

Reduce riscul de cancer

Împreună cu multe alte beneficii asupra sănătăţii, xanthohumolul are capacitatea de a lupta împotriva enzimelor care cauzează cancer.

Previne cheagurile de sânge

Consumul moderat de bere poate ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge în corpul vostru. Cheagurile de sânge pot bloca fluxul sanguin către inimă, gât şi creier.

gustarte.ro

Vezi si

Femeile singure mănâncă mai mult și mai prost. Cum le îndeamnă creierul spre alegeri nesănătoase

Un studiu recent realizat de UCLA Health din Los Angeles a scos la iveală o …