Cel mai mare parc de agrement din Moldova a fost inaugurat la Botoșani

18/05/19 ora:10:44am

Cel mai mare parc de agrement din zona Moldovei a fost deschis a Botoșani, acesta măsurând 48 de hectare. Lucrările, întinse pe o perioadă de șase ani, au costat peste 18 milioane de euro, banii provenind din fonduri europene și din bugetul local, transmite Mediafax.

După inaugurarea Parcului Regional Cornișa, din Botoșani, autoritățile au pregătit petrecere timp de trei zile și trei nopți, acesta fiind cel mai mare parc din Moldova.

Turiștii vor putea asista la numeroase concerte care se vor desfășura pe scena amplasată în cadrul celui mai mare complex de agerement din Moldova.

Ideea proiectului a început în urmă cu zece ani, iar în urmă cu șase ani au început lucrările. Parcul de agrement are 48 de hectare și a costat peste 18 milioane de euro banii provenind din fonduri europene și din bugetul municipiului Botoșani.

Parcul de agrement de la Cornișa este cel mai mare parc din Moldova și este dotat cu bazine de înot interioare și exterioare, cu instalații de tip Aqua Park dar și cu o o zonă de SPA și un râu artificial pentru river rafting, un lac de agrement dar și un patinoar. Complexul dispune de numeroase terenuri de sport acoperite dar și în aer liber pentru fotbal și tenis, de un perete de escaladă și un skatepark.