Saturday , November 26 2022

Zonele de protecție ale unor mănăstiri au fost incluse în domeniul public al județului Suceava

În ședința de vineri a Consiliul Județean Suceava a fost aprobat un proiect pentru includerea în domeniul public al județului Suceava a bunurilor imobile rezultate din realizarea proiectului european finanțat Programul PHARE 2003, „Ecologizare și modernizarea zonelor de protecție a monumentelor istorice din patrimoniul UNESCO și național – Mănăstiri Suceava”.

Practic, în felul acesta deliberativul județean a preluat în domeniul public parcările mănăstirilor UNESCO care au fost modernizate în 2008 prin respectivul proiect european.

Proiectul inițiat de vicepreședintele CJ Suceava, Vasile Tofan a fost adoptat în unanimitate și s-a aflat pe locul 11 de pe ordinea de zi a ședinței. Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a precizat că este vorba despre parcările modernizate și grupurile sanitare de la mănăstirile Voroneț, Moldovița, Probota, Pătrăuți, Dragomirna, Bogdana, Humor, Rîșca, Slatina, Slătioara și Sf. Ioan cel Nou Suceava.

Terenurile au fost puse la dispoziție în 2005 de autoritățile locale și/sau unitățile de cult. Cu excepția mănăstirii Slatina și a mănăstirii Sf. Ioan cel Nou Suceava, CJ a transmis investițiile prin protocol pentru administrare fie unităților de cult, fie primăriilor. În condițiile Codului administrativ adoptat în 2019 erau necesare astfel de modificări și, de altfel, bunurile respective se regăseau în evidențele contabile ca făcând parte din domeniul public al CJ Suceava, fiind reevaluate în 2021. Practic, hotărârea de vineri a fost o formalitate necesară și impusă de lege. (D.P.)

 

Vezi si

Patru suceveni au ajuns la spital cu infarct miocardic acut în doar 24 de ore

Aceștia au salvați după ce au primit tratament în cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională În …