Tuesday , January 31 2023

Zona VIP amenajată la Aeroportul sucevean va oferi "condiţii extraordinare"

 
schita aeroport [800x600]


Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava,  Cătălin Nechifor, a declarat, ieri într-o conferinţă de presă  că Aeroportul Suceava când va fi repus în funcţiune, se va baza în activitatea sa şi pe sectorul VIP,  întrucât zona VIP amenajată în aerogară oferă “condiţii extraordinare” şi a menţionat că din serviciile VIP se poate câştiga destul de mult.
Nechifor a spus că, în prezent, se poartă discuţii privind zborurile pe aeroportul sucevean care ar urma să fie redeschis după modernizare în 25 octombrie şi că un segment vizat este cel de VIP. “Ne vom baza pe sectorul VIP. Sunt condiţii extraordinare pe partea de VIP şi poate fi folosit ca atare”, a spus Nechifor care a menţionat că pentru sectorul VIP vor putea fi oferite toate cerinţele clienţilor.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a arătat că din totalul de pasageri de pe aeroportul Suceava ponderea pasagerilor VIP era destul de mare şi a adăugat că urmează ca reprezentanţii aeroportului să informeze clienţii despre reluarea curselor şi condiţiile noi de VIP care sunt oferite. “Din serviciile VIP poţi câştiga mult”, a mai spus preşedintele CJ Suceava.
El a anunţat că la începutul lunii august începe procedura de reautorizare pentru Aviaţia Civilă a aeroportului sucevean. Totodată, Nechifor a declarat că 80 la sută din lucrările de modernizare s-au încheiat şi că mai urmează să fie făcute unele lucrări care au termene scurte de finalizare. În 29 august pe Aeroportul Suceava urmează să se desfăşoare Suceava-Air Show, un miting aviatic la care CJ Suceava va colabora cu Ministerul Apărării Naţionale, Iacării Acrobaţi şi Bucovina Fly Club.
Aeroportul Suceava va fi dat în folosinţă în 25 octombrie, a anunţat, la mijlocul lunii iunie, firma care execută lucrarea, Tehnic Asist Botoşani, care acuza întârzieri din cauza “finanţării şchioape” care generează depăşirea constantă a disponibilului de 22 de milioane de lei.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, declara însă că firma constructoare va trebui să încheie lucrările în 31 iulie, potrivit contractului, urmând ca apoi să se finalizeze instalarea tuturor echipamentelor.
El explica atunci că Romatsa a început montarea echipamentelor şi că s-a montat sistemul de navigaţie omnidirecţional, VOR, şi că a fost devansată data de instalare a sistemului de asistare la aterizare, ILS. Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare în 13 ianuarie 2014, lucrările fiind realizate cu o investiţie de 105 milioane de lei, din fonduri europene. Lucrările de modernizare la aeroport sunt realizate prin trei proiecte, unul finanţat de Romatsa, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, unul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj, finanţat de Uniunea Europeană, şi un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean.(N.R.)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …

4 comments

  1. Sunteti niste incompetenti

  2. Bazati-va pe VIP-uri, ca de la aeroport inspre orice oras din judet VIP-urile nu mai pleaca.. . Se trag cu avionul pana in aeroport si pleca urgent de unde au venit .
    Nene Nechifor, as fi vrut sa fii un tanar mai putin COMUNIST, dar, la naiba, iar m-am inselat, esti limitat si in gandire si in exprimare…

  3. Ochiule, ai ramas fara timpane! Sunt mii, poate zeci de mii de oameni care pot fi clienti ai aeroportului din primul an iar in 2 – 3 ani depasim suta de mii. Intr-adevar, ai si tu dreptate: conditia este sa scapam de niste parlamentari inutili.

  4. Adica , vipurile sunt acelea care vor veni sa contracteze niste branza la burduf , niste afinata la stomac si niste hribi la saramura . Se vede treaba ca nu stim sa ne vedem lungul nasului . Pur si simplu , aeroportul este paguba curata . Nu poti subventiona o asa activitate doar ca sa ajunga de colo- colo niste parlamentari .