Tuesday , April 23 2024

Ziua Națională a Adopției, marcată de DGASPC Suceava

Inițiativa de a marca Ziua Națională a Adopției  s-a născut în anul 2014 și este menită să celebreze familiile care au dorit să ofere șansa unor copii care nu au avut parte de iubire parentală și de un mediu propice pentru dezvoltarea lor psihică, fizică și spirituală.

”Când vorbim despre adopție, vorbim nu doar despre copii care cresc în sufletul părinților adoptivi, ci și despre adulți care își doresc să fie părinți. Acei adulți care, fară excepție, iubesc ceea ce fac. Ei formează oameni din copiii pe care îi  cresc de multă vreme în suflet. Anul acesta ne-am gândit să marcăm Ziua Națională a Adopției printr-o serbare a copiilor adoptați, care a avut ca temă <Fiecare cu talentul său>. Evenimentul a avut ca scop celebrarea creșterii copiilor în inima și casa unei familii prin adopție și promovarea unei imagini pozitive a adopției naționale și, nu în ultimul rând, de a conștientiza familiile care își doresc să adopte de faptul că mediul și educația sunt esențiale în dezvoltarea și educarea oricărui copil”, au transmis reprezentanții DGASPC Suceava.

Copiii prezenți la eveniment au cântat, au dansat și au spus poezii, fiecare străduindu-se să-și facă cunoscut talentul, încântând invitații. Au fost acordate și cadouri, care au constat în cărți și dulciuri. (O. N.)

Vezi si

Angelica Fădor: ”Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești – un eveniment de înaltă ținută”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a fost prezent, duminică, la Festivalul Național al Ouălor …