Monday , March 4 2024

Ziua Meseriilor, la Colegiul Tehnic Rădăuți

Ziua Meseriilor a fost celebrată pe 11 martie a.c. la Colegiul Tehnic Rădăuți, sub sloganul Carieră-Tehnologie-Reușită. Activitățile propuse de cadrele didactice au vizat calificările profesionale mecanic auto și tehnician în industria textilă, fiind organizate și activități de antreprenoriat și de practică.

Elevii colegiului au realizat reparații auto la un service din Vicovu de Sus, au lucrat piese vestimentare, pregătind mașinile de cusut în mod corespunzător, iar produsele textile obținute au fost utilizate interdisciplinar, ca exponate în exemplificarea unor texte lirice. De asemenea, a avut loc o activitate practică de confecționare de mărțișoare tehnice pentru a fi dăruite în proiectele caritabile ale școlii, iar activitățile de antreprenoriat pentru elevii de la specializarea economic au constat în participarea la Târgul de mărțișoare tradiționale organizat de CTR (proiect SNAC), iar sumele donate au fost utilizate în scop filantropic.

”<Alege-ți o meserie pe care o iubești și nu vei mai lucra o zi în viața ta!> este dictonul ce însuflețește colectivul CTR, care îndeamnă la alegeri inteligente pentru o carieră de succes”, au transmis reprezentanții colegiului rădăuțean. (O. N.)

Vezi si

Primăria Suceava intenționează să acceseze noi fonduri elvețiene

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că, după ce a participat la Forumul organizat …