Sunday , April 21 2024

Ziua Copilului, sărbătorită în centrele DGASPC Suceava

Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită și în cadrul serviciilor și centrelor din structura Direcției Geneale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, prin organizarea unor activități dedicate beneficiarilor.

În cadrul Centrului de Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Rădăuți-Solca băieții de la CTF Prietenia și CTF Cireșarii din Solca  au participat la un meci de fotbal, la Liceul Sportiv Suceava, iar fetele au luat parte la activitățile organizate de Primăria Solca și CAR Fălticeni, Agenția Solca.

Tinerii de la Casa de Tip Familial ”Universul Copiilor” Rădăuți au sărbătorit Ziua Copilului cu o petrecere organizată în cadrul centrului – au servit pizza, tort, suc și au jucat jocuri distractive.

Beneficiarii Centrului de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni au participat la evenimentul ”Bucurie prin mișcare” și au mers într-o excursie.

La Centrul de Servicii Multifuncționale de tip Rezidențial Suceava a fost organizat un picnic de socializare între centrele ”Colț alb” și ”Micul Prinț”, o tradiție care are loc de mai mulți ani, în curtea Centrului de tip Familial ”Colț Alb” Suceava.

În cadrul Centrului de Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Gura Humorului s-a desfășurat proiectul educativ ”Curcubeul Copilariei”, în parteneriat cu CSEI ”Sf. Andrei” Gura Humorului, pe tema ”Soluții practice de combatere a bullyingului”. Beneficiarii de la toate locațiile centrului vor participa la ”Festivalul medieval pentru copii” din Parcul Ariniș, în perioada 3-5iunie.

În cadrul celor două Case de tip familial din structura CENTRULUI BLIJDORP a avut loc activitatea ”Vreau să SIMT că sunt copil”, în cadrul căreia copii cu dizabilități severe din cele 2 locații au fost antrenați în activități de joc, relaxare și stimulare a celor cinci simțuri.

Centrul Maternal Suceava a sărbătorit mamele și copiii cu tort, pizza și sucuri, după care au pornit într-o excursie în aer liber, urmată de un picnic în zona pădurii Zamca.

Centrul Multifunctional Destinat Victimelor Violenței în Familie Gura Humorului a oferit copiilor tort și sucuri naturale, apoi au fost în excursie  în parcul Ariniș din Gura Humorului.

Adulții de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Costâna ”au fost copii pentru încă o zi”, fiind organizate pentru ei diverse jocuri, cu dans și veselie, iar Fundația ”O Nouă Viață” Siret a scos beneficiarii la un picnic, împreună cu tinerii de la Fundația ONV Siret. (O. N.)

Vezi si

ADU și-a lansat candidații la fucția de primar al Sucevei și președinte al Consiliului Județean

Alianța Dreapta Unită (ADU) Suceava a lansat oficial, la o ceremonie care a avut loc …