Saturday , February 4 2023

Ziua Bucovinei și Ziua Națională, marcate cum se cuvine la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret”

Elevii, îmbrăcați în costume populare, au cântat cântece patriotice și au recitat versuri în cinstea ținuturilor bucovinene

 Elevii filologi de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” din municipiul Suceava au marcat Ziua Bucovinei și Ziua Națională, printr-o serie de activități artistice.

Îmbrăcați în costume populare, aceștia au cântat cântece patriotice și au recitat versuri în cinstea ținuturilor bucovinene. Evenimentul a avut și o latură gastronomică, în final toți savurând tradiționalul cozonac bucovinean.

”Am marcat atât Ziua Bucovinei cât și Ziua Națională, printr-un eveniment organizat de către elevii filologi. Eu le-am dat o idee, dar e meritul lor. Au fost bine organizați, au făcut repetiții, și-au împărțit rolurile. Un reprezentant al elevilor a ținut un discurs și a vorbit despre responsabilitatea pe care o au ei, tânăra gererație, în viitorul țării, față de respectul pe care îl datorează eroilor care le-au lăsat o țară unită. Nu pot decât să-i felicit pentru tot”, a declarat Liliana Iftode, profesoara de istorie care a organizat evenimentul. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …