Friday , April 26 2024

Ziua Bucovinei și Ziua Marii Uniri au fost sărbătorite cu fast la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

Toată suflarea Colegiului a purtat costume populare. Unitatea de învățământ a răsunat de cântece patriotice, elevii demonstrând că sunt mândri bucovineni.

Elevii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Suceava au marcat, luni, 28 noiembrie, într-un cadru deosebit, atât Ziua Bucovinei cât și Ziua Națională a României. Îmbrăcați în costume populare, aceștia au ținut o adevărată lecție de istorie, de respect și recunoștință față de eroii neamului și au demonstrat că sunt mândri bucovineni.

Evenimentul a fost organizat de profesoara de istorie Rodica Cozaciuc și au fost implicați elevi ai claselor a X-a și a XI-a.

”În cadrul acestui eveniment am avut o prezentare a Sucevei din perioada premergătoare Marii Uniri, prezentare făcute de către elevii Magdalena Utu, Georgiana Ciuchișan, Micuțari Paul. Profesorul Ionuț Hîrceag a prezentat două piese legate de acest moment, în interpretarea noului cor al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” iar partea finală a fost legată de actele Marii Uniri, unde elevele Bianca Ruști și Diana Socoliuc au prezentat proiectul ”Artele Unirii””, a declarat profesoara Rodica Cozaciuc.

Elevii colegiului sucevean au arătat că știu să poarte costumele populare, transmise din generație în generație, aducând în sala de clasă ia și catrința.

”Ca elevă a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” sunt onorată că am privilegiul de a sărbători această zi importantă, cu o însemnătate atât de mare pentru toți românii din toate colțurile țării, într-un cadru special, alături de colegii mei și de cadrele didactice. Adresez mulțumiri speciale doamnei profesoare Rodica Cozaciuc, pentru inițiativa organizării acestui eveniment”, a menționat Diana Socoliuc, elevă a Colegiului Național ”Mihai Eminescu”.

În holul principal al școlii, au fost realizate expoziții cu obiecte vechi, de uz casnic, din Bucovina și cu miniaturi ale caselor bucovinene. Acestea au fost coordonate de către profesoarele Oana Puiu și Florentina Năsulea. ”Seria evenimentelor a continuat cu ,,Seara românească”, activitate coordonată de profesoarele Felicia Vranău, Camelia Lorenți, Ana Maria Divisevici și Eugenia Fărcuț. Ziua Națională, sărbătorită la ,,Seara românească”, a debutat cu o prezentare a Marii Uniri, de la deziderat la înfăptuire. Costumul popular românesc, piesa de rezistență purtată cu mândrie pe parcursul acestor zile de toată suflarea școlii, și colajele muzicale de pe întreg teritoriul României au adăugat culoare și sunet evenimentelor. Într-o atmosferă tradițională, manifestările s-au desfășurat și prin implicarea conducerii școlii, profesoara Silvia-Corina Nuțu și profesoara Gabriela Cazac”, a completat profesoara Anca Cojocariu-Gorban. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Amenzi de peste 40.000 de lei aplicate de polițiști într-o acțiune BLOCADA organizată în Siret

Marți, 23 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret  au organizat pe raza de competență …