Monday , July 22 2024

ZILELE SUCEVEI. Mii de copii și tineri la concertul Andrei Gogan. Distracția continuă! (FOTO)

Mii de suceveni, majoritatea adolescenți și copii, însoțiți de părinții lor, au participat duminică seara în centrul orașului la concertul Andrei Gogan, tânăra cântăreață și vloggeriță stârnind mult entuziasm și bucurie printre admiratorii săi.

Concertul Andrei Gogan a fost precedat, în prima zi a manifestărilor organizate de Primărie cu ocazia Zilelor Sucevei, de un concert  extraordinar al Orchestrei Simfonice Suceava (de la ora 19.00, pe scena Teatrului „Matei Vișniec” din Suceava) și de spectacole susținute de grupurile și formațiile de la școlile din Suceava.

Luni, 24 iunie este o sărbătoare rânduită a fi cu dată fixă, și anume „Nașterea Sf. Prooroc Ioan Botezătorul”, precum și o sărbătoare rânduită de Biserică a fi imediat după Rusalii, și anume „Sfânta Treime”. Puternica încărcătură spirituală din ziua de 24 iunie este suplimentată și de pomenirea Aducerii moaștelor Sfântului Ioan cel Nou în Cetatea Sucevei. Ca atare, luni, Sfânta Liturghie va fi săvârșită – cum de altfel a fost și în ultimele decenii – de mai mulți ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Anul acesta ei se vor afla sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului. Din sobor vor face parte și Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcop al Hușilor, Preasfințitul Părinte Nichifor, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Programul hramului Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” va continua cu Parastasul Voievozilor, slujbă de pomenire a domnilor Moldovei, care va avea loc în Cetatea de Scaun a Sucevei. Acesta va fi, totodată, punctul de deschidere al „Programului ștefanian” inițiat de CJ Suceava de ani de zile și care se derulează până pe 2 iulie, la Putna.

Tot luni vor fi premiate și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, iar în programul manifestărilor de hram va fi o nouă ediție a evenimentului intitulat „Seara valorilor sucevene”, manifestare la hotelul „Balada” în cadrul căreia va concerta Corul Academic Byzantion, dirijat de lect. univ. dr. Adrian Sîrbu. La evenimentul organizat de Primărie în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților vor fi onorate 50 de personalități.

De asemenea, pe scena de pe esplanada din centrul orașului vor urca Fanfara Bucovina Art, artiști consacrați de muzică populară, ziua urmând să se încheie cu un concert Irina Rimes, programat să înceapă la ora 20.00.

Marți, 25 iunie, vor concerta artiști locali de muzică pop-dance, DJ Silviu Andrei, Lora și 3 Sud Est. Zilele Sucevei se vor încheia cu un foc de artificii.

În tot acest interval de timp, sucevenii vor avea parte la Zilele Sucevei de distracție și în parcarea de la Iulius Mall, unde au loc spectacole folclorice în cadrul evenimentului „Hai la Târg de Sânziene – Suceava 2024”.

În parcarea de la Iulius Mall sunt montate carusele și diverse jocuri pentru copii, o scenă unde vor avea dansuri și muzică populară și se pot servi mici tradiționali la grătar, lucru care în centrul orașului nu este permis. (O.S.)

Vezi si

Incendiu puternic izbucnit într-o gospodărie din Bogdănești

Luni dimineață, un incendiu a izbucnit  la o gospodărie în comuna Bogdănești. Evenimentul a fost …