Tuesday , January 31 2023

Zeci de trofee confiscate în urma unor percheziții, într-un dosar de braconaj

Polițiștii suceveni au organizat patru percheziții la domiciliile a trei indivizi din comuna Preutești, ocazie cu care au ridicat 15 trofee, două piei naturalizate provenite de la speciile de vânat mistreț și vidră, iar diferența în trofee provenite de la căpriori – coarne cu tot cu craniu, colți de mistreț 

trofeee

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Suceava au documentat activitatea infracțională a trei persoane bănuite de acte de braconaj și au făcut patru percheziții în urma cărora au fost ridicate mai multe trofee și bunuri cu valoare probatorie în dosar.
La data de 26 noiembrie 2016, în jurul orei 23.00, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Suceava au fost  informați despre faptul că persoane necunoscute, ce se deplasează cu o mașină, au fost văzute braconând iepuri în zona satului Huși, comuna Preutești.
La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție care a depistat vehiculul respectiv, în interiorul căruia nu se afla nicio persoană. În portbagajul autoturismului  a fost găsită o butelie CO2 și mai multe recipiente din plastic care au fost ridicate în vederea examinării în condiții de laborator. Cu ocazia cercetărilor făcute la locul faptei, la o distanță de câțiva metri de mașina abandonată, pe traseul urmat de autori a fost găsit într-o pungă din plastic un iepure de câmp mort, ce prezenta leziuni în zona gâtului, create cel mai probabil prin împușcare. Autoturismul abandonat a fost indisponibilizat și depus la sediul Poliției Fălticeni, în vederea continuării cercetărilor.
În urma investigațiilor desfășu­rate de polițiști au fost obținute date cu privire la activitatea infracțională a trei bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 30 de ani, toți din comuna Preutești, care în urma verificării în bazele de date ale poliției nu ­fi­­gurează ca deținători legali de armament și muniție.
La data de 27 noiembrie 2016, Judecătoria Fălticeni a emis patru mandate de percheziție la locuințele folosite de cei trei. Astfel, la data de 27 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, sprijiniți de luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale, au făcut patru percheziții, în urma cărora au fost ridicate 15 trofee, două piei naturalizate provenite de la speciile de vânat mistreț și vidră, iar diferența în trofee provenite de la căpriori – coarne cu tot cu craniu, colți de mistreț, o capcană metalică ce poate fi folosită la activități de braconaj cinegetic, o cantitate de diaboluri din oțel, sferice, de diametre diferite, ce poate fi folosită la confecționarea munițiilor aferente armelor de vânătoare cu țeavă lisă, precum și un număr de 24 de petarde din categoria F2, a căror deținere este interzisă de lege.
In acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „tentativă de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizația de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condițiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv”, „neres­pectarea regimului armelor și mu­nițiilor”, „uzul de armă fără drept” și „efectuarea fără drept de ope­rațiuni cu articole pirotehnice”. (D.Z.)
 

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …