Monday , December 5 2022

Zeci de suceveni și-au verificat tensiunea și glicemia de Ziua Națională a Ambulanței

Echipajele medicale au fost prezente pe esplanada Casei de Cultură din Suceava, în parcarea „Iulius Mall” și în parcarea „Lidl”, din cartierul Obcini n ieri, începînd cu ora 11.00, autosanitarele disponibile au parcurs traseul Obcini – Centru – Iulius Mall – Burdujeni – Ițcani – Zamca – Mărășești – Bulevardul George Enescu, în memoria angajaților de la Ambulanță răpuși de coronavirus

Ambulanțierii suceveni au marcat miercuri Ziua Națională a Ambulanței și, cu această ocazie, trei echipaje cu medic, din cadrul Serviciul Județean Suceava, au oferit consultații gratuite. Consultațiile au fost acordate între orele 13.00 și 14.00, în trei locații diferite: pe esplanada Casei de Cultură din Suceava, în parcarea „Iulius Mall” și în parcarea „Lidl”, din cartierul Obcini, iar solicitările populației pentru controale de rutină, nu au încetat să apară. Zeci de suceveni și-au verificat tensiunea și glicemia cu această ocazie.

Tot miercuri, începînd cu ora 11.00, autosanitarele disponibile au parcurs traseul Obcini – Centru – Iulius Mall – Burdujeni – Ițcani – Zamca – Mărășești – Bulevardul George Enescu, în memoria angajaților de la Ambulanță răpuși de coronavirus. ”Îi aplaudăm și îi încurajăm pe cei care, din martie 2020, nu au cedat presiunii psihice și fizice a acestei pandemii și au continuat lupta din prima linie cu aceasta, precum și cu multiple alte urgențe medicale avute în teren. Totodată, dedicăm această zi eroilor noștri răpuși de acest inamic nevăzut. Aveți tot respectul nostru pentru lupta pe care ați dus-o și nu vă vom uita niciodată”, a declarat medicul Alexandru Lăzăreanu, director general în cadrul SAJ Suceava.

Prezent la  ceremonia care a avut loc ieri  în curtea Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, primarul a oferit Sericiului o Diplomă de Excelență, “pentru efortul depus zi de zi pentru salvarea vieților omenești, pentru devotamentul și implicarea personalului în perioada pandemiei COVID 19. Să le dea Dumnezeu sănătate și să-i ocrotească în misiunile pe care le îndeplinesc”, a declarat primarul Sucevei.

Reamintim că pe data de 28 iulie s-au împlinit 115 ani de la înființarea Serviciului de Ambulanță din România. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Podul de la Praxia va fi reabilitat anul viitor

Anul viitor vor demara lucrările de reabilitare a podului de la Praxia, situat pe un …