Wednesday , October 5 2022

Zeci de suceveni şi-au rupt mâinile sau picioarele din cauza gheţuşului de pe străzi

ghips [800x600]

La spitalul sucevean au ajuns în cursul săptămânii trecute 38 de persoane cu fracturi şi luxaţii . 22 de persoane din Câmpulung Moldovenesc au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au căzut pe gheaţă sau pe zăpadă. La Spitalul Vatra Dornei s-au prezentat într-o săptămână 20 de persoane cu traumatisme provocate de căzături 

Condiţiile meteorologice din ultima vreme le-au dat mari bătăi de cap sucevenilor. Aproape 40 de persoane au ajuns în cursul săptămânii trecute la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” cu fracturi la mâini sau picioare. Mai exact este vorba de 38 de cazuri de fracturi şi luxaţii. Cadrele medicale le recomandă persoanelor vârstnice să evite deplasarea în primele ore ale dimineţii şi seara, pentru a evita accidentele nedorite, precum şi prezentarea cât mai rapidă într-un serviciu specializat în tratamentul traumei. Numai în ultimele zile au avut nevoie de îngrijiri medicale 22 de vârstnici din Câmpulung Moldovenesc care au fost diagnosticaţi cu fracturi, entorse sau luxaţii, după ce au alunecat şi au căzut pe gheaţă. După ce au primit îngriji-rile medicale de specialitate, zece dintre pacienţi au rămas internaţi la Secţia de Ortopedie, întrucât fracturile suferite necesită o perioadă îndelungată de vindecare, iar o parte au fost trataţi în Centrul de Primiri Urgenţe şi apoi externaţi, primind tratament la domiciliu.
In acest sfârşit de săptămână, la Centrul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Vatra Dornei, au ajuns 20 de persoane care au suferit traumatisme provocate de căzăturile pe gheaţă sau zăpadă. Medicii spun că fără o evaluare clinică şi imagistică de specialitate, fără tratament rapid, complicaţiile în cazul unor fracturi sau traumatisme pot fi multiple şi extrem de grave.
Asistenţii medicali şi medicii de la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului s-au confruntat şi ei cu o avalanşă de pacienţi în ultima perioadă, pentru care mersul pe jos s-a transformat într-o adevărată probă de rezistenţă. La această unitate spitalicească, au ajuns în cursul săptămânii trecute, 27 de persoane. Doar patru persoane au avut nevoie de spitalizare. (Cristina RUSTI)

Vezi si

TIR din Suceava, încărcat cu 24 de tone de vechituri și gunoaie din Suedia, oprit la intrarea în țară

Marți, 04 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, …