Friday , September 30 2022

Aglomeratie la spital din cauza celor care în zilele de Paști au exagerat cu băutura

In schimb, numărul persoanelor cu afecțiuni digestive datorate excesului de mâncare, în această perioadă, a fost mult mai mic comparativ cu anii trecuți. In doar două zile, peste 350 de persoane au ajuns la UPU, la Spitalul Județean după ce au mâncat sau au băut prea mult

ambulanta

Așa cum se întâmplă în fiecare an, zilele de Paști au fost unele de foc atât pentru ambulanțierii suceveni, cât și pentru personalul medical din unitățile de urgență din spitalele din județ. Mulți suceveni au uitat măsura, însă nu cum se întâmpla în anii trecuți, și anume în privința mâncărurilor tradiționale, ci de această dată în privința băuturilor alcoolice. Tocmai din cauza consumului excesiv de băuturi alcoolice, ambulanțele au fost solicitate să preia victime ale violențelor și ale accidentelor rutiere.

Duminică, de Paști, peste 120 de suceveni au sunat la 112 și au solicitat un echipaj al Ambulanței pentru a le acorda asistență medicală, dintre care 69 au sunat în timpul nopții. Solicitări mai multe au fost a doua zi de Paști, când numărul solicitărilor a crescut la 150. “Au fost multe agresiuni pe parcursul acestor zile de sărbătoare, iar afecțiunile digestive au fost mult mai puține comparativ cu ceilalți ani”, am aflat de la reprezentanți ai Serviciului Județean de Ambulanță Suceava.

In timp ce unii credincioși și-au petrecut noaptea de Înviere la biserică, alții au ajuns la spital din cauza exceselor alimentare. Medicii urgentiști suceveni au lucrat la foc automat în noaptea de Inviere, pentru ca în ziua de Paști situația să se mai stabilizeze. În doar două zile, peste 350 de persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean după ce au mâncat sau au băut prea mult. Dacă înainte de Paști numărul internărilor în spital scăzuse considerabil, acum unitățile spitalicești din județ sunt din nou aproape pline, majoritatea pacienților fiind diagnosticați cu afecțiuni digestive, ulcere gastrice și duodenale, colici ­bi­liare, colecistite acute și pancreatite. Medicii recomandă evitarea abuzului alimentar și etanolic, continuarea medicației cronice în cazul afecțiunilor cunoscute și prezentarea la spital la apariția primelor simptome. (C.R.)

Vezi si

Definitivat examen profesori Suceava Obiectiv

Cadrele didactice se pot înscrie la Definitivat 2023 până la data de 14 octombrie

 După admiterea dosarului de înscriere, candidații la Definitivat 2023 vor avea de susținut, în Etapa …