Monday , January 30 2023

Zeci de șoferi prinși băuți la volan la sfârșit de săptămână

Peste 200 de polițiști au fost prezenți pe drumurile din județ, reușind să depisteze în trafic mai mulți șoferi care s-au urcat băuți la volan. Au fost date 190 de amenzi în valoare totală de peste 55.000 de lei, au fost reținute opt permise de conducere și retrase 19 certificate de înmatriculare. Recordmanul a fost un sucevean de 60 de ani care avea o alcoolemie de 1,56 mg/l

 actiune rutier 1


In weekend-ul recent încheiat, peste 200 de polițiști au acționat pe drumurile naționale, europene și județene pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Au fost organizate acțiuni pentru depistarea șoferilor care depășesc regimul legal de viteză, dar și pentru prinderea celor care consumă alcool și se urcă la volan, constituind un adevărat pericol pentru siguranța rutieră. O atenție sporită a fost acordată arterelor de circulație din zona de nord a județului, fiind controlate zeci de vehicule înmatriculate în alte state și fiind ridicate plăcuțe de înmatriculare și certificate de înmatriculare. Astfel, în acest weekend, între orele 11.00 – 17.30, Serviciul Rutier Suceava a organizat și desfășurat acțiuni în cadrul cărora au fost date 183 de amenzi în valoare totală de 52.385 de lei. De asemenea, au fost reținute opt permise de conducere și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare (folii-7, anvelope uzate – 2, ITP – 5, defecțiuni – 5).
O altă acțiune punctuală a fost organizată la data de 18 noiembrie 2016, în intervalul orar 14.00 – 22.00, cadrele Poliției orașului Vicovu de Sus și ale posturilor de poliție arondate acționând în sistem integrat pe raza comunei Ulma, pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză, pentru depistarea și sancționarea persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive care conduc vehicule și depistarea și sancționarea persoanelor care conduc autovehicule fără a avea permis de conducere. În cadrul acțiunii au fost constatate în flagrant trei infracțiuni la regimul rutier, au fost date șapte amenzi în valoare de 3.250 de lei și au fost retrase două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, de la două mașini înmatriculate în străinătate, pentru lipsă RCA.
Zeci de șoferi băuți au fost depistați în trafic, în unele situații fiind necesară inclusiv încătușarea acestora pentru dispunerea măsurilor legale. „Recordul” de alcoolemie în acest weekend îl deține un bărbat de 60 de ani, din municipiul Suceava, care s-a urcat la volan cu o alcoolemie de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La data de 18 noiembrie 2016, în jurul orei 17.40, un echipaj rutier al Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit în trafic pe DJ 209 G, pe raza comunei Ulma, o mașină ce circula pe direcția Nisipitu – Ulma. La volanul autoturismului se afla un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Ulma. Autovehiculul era proprietatea pasagerului de pe scaunul dreapta față,  în vârstă de 65 de ani, din comuna Brodina. Cum șoferul mirosea a băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului” și „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”.
Tot la data de 18 noiembrie a.c., la ora 23.20, o patrulă din cadrul Compartimentului Siguranță Publică și Patrulare al Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control o autoutilitară înmatriculată în străinătate care se deplasa pe strada Revoluției către strada 2 Grăniceri. Cu ocazia controlului făcut de polițiști s-a constatat că la volanul mașinii se afla un tânăr de 26 de ani, din comuna Baia, care a declarat că nu are permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge”.
In noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 02.15, polițiștii Compartimentului Rutier Fălticeni au oprit pentru control pe DJ 209 A o mașină care circula pe direcția Mălini – Cornu Luncii, la volanul căreia se afla un tânăr de 25 de ani, din comuna Cornu Luncii. Cum acesta mirosea a băuturi alcoolice, i s-a cerut să sufle în aparatul alcooltest, dar a refuzat, i s-a indicat să coboare din autoturism, dar nu s-a conformat, motiv pentru care a fost scos cu forța, încătușat și condus la sediul Poliției Fălticeni, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. In acest caz se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană sub influența alcoolului”.actiune rutier 2
La data de 19 noiembrie 2016, la ora 14.00, un echipaj de poliție rutieră a depistat un bărbat de 60 de ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea o mașină pe DJ 208, pe raza localității Dolheștii Mari, comuna Dolhești. Soferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 1,56 mg/l. Pe numele suceveanului a fost întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
In aceeași zi, la ora 17.00, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit în trafic pe DJ 174 D, în localitatea Dorna Candrenilor, autoturismul condus de un localnic de 34 de ani. Cum acesta mirosea a băuturi alcoolice a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”.
In noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.30, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe DJ 209 B, pe raza localității Mălini, mașina condusă de un localnic în vârstă de 47 de ani. Intrucât acesta mirosea a băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”. (D.Z.)
 
 

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …