Wednesday , May 25 2022

Zeci de pompieri cu 9 masini de stingere s-au luptat vineri seara cu un incendiu care ameninta 7 case din Probota-Dolhasca

Vineri, 10 aprilie, în jurul orei 17:30, pompierii militari de la subunitățile din Dolhasca, Fălticeni și Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Liteni și Dolhasca, în total cu 9 mașini de stingere, au intervenit in satul  Probota, comuna Dolhasca, pentru stingerea unui incendiu puternic pornit de la un foc aprins de un cetatean pentru arderea resturilor vegetale.


Vântul, care sufla puternic în direcția gospodăriilor, a aprins inițial trei stoguri de fân (cca 6 t), o magazie din lemn (pe 60 mp) și acoperișul unei construcții anexe (pe 40 mp). Tot în gospodăria unde a fost inițiat incendiul, au mai ars circa 6 tone de cereale, 6 metri cubi lemn de foc, unelte agricole și altele.
De la prima gospodărie, flăcările s-au propagat la alte două proprietăți, unde au ars trei stoguri de fân (cca 4 t), respectiv o anexă (pe 70 mp), 4 tone de cereale, 100 de baloți de lucernă și 2 metri cubi lemn de foc.
Prin intervenția susținută a pompierilor, au fost salvate nu mai puțin de 7 locuințe, trei anexe gospodărești și un fânar, care erau în pericol de a fi mistuite de incendiul puternic, dezvoltarea și propagarea acestuia fiind favorizate de condițiile meteo și de materialele combustibile din gospodării.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au lichidat incendiul la ora 21:10.

Vezi si

Trei echipe ale USV, în faza finală a competiției Incubatorul Național de Afaceri JA BizzFactory

Echipe de studenți de la Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri și Facultatea de Litere …