Monday , January 30 2023

Zeci de percheziții pentru destructurarea unui grup de contrabandiști care prelua țigări din Ucraina depozitate pe teritoriul județului Suceava

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu polițiștii Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați au efectuat, miercuri, 23 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Galați, Suceava și Iași, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă, informează DIICOT.


Potrivit sursei citate, în cauză s-a reținut faptul că în toamna anului 2020 mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, specializat în activități de contrabandă cu țigări de proveniență Ucraina, introduse ilegal în țară, prin eludarea controlului de frontieră.
După introducerea pe teritoriul României, țigările erau depozitate de către membri grupului infracțional organizat, la locații situate pe raza județului Suceava, de unde erau preluate de către liderul grupării și transportate la diverse locații din județele Iași și Galați, administrate de alți membri ai grupului infracțional, care gestionau activitatea de distribuție a acestora.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate 14.285 pachete țigări, sumele de 354.450 lei, 64.200 euro, două autoturisme, precum și 800 de grame de cannabis.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Galați, au fost conduse aseară, în vederea audierii, un număr de 35 de persoane.

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …