Friday , February 3 2023

Zeci de oameni i-au adus ieri un omagiu polițistului Sorin Vezeteu, ucis în Gara Burdujeni

Rude, prieteni, foști colegi și suceveni impresionați de moartea polițistului Sorin Vezeteu s-au adunat ieri pe peronul Gării din Burdujeni, la exact un an de la uciderea sa cu sălbăticie în timp ce își făcea datoria. Pe 20 iulie 2017, în timp ce patrula pe peronul gării, Sorin Vezeteu a fost înjunghiat fără motiv în zona cervicală de Ioan Beșa. Acesta l-a omorât cu 40 de lovituri de cuțit, fiind imobilizat de oamenii aflați atunci pe peron și încătușat de colegii victimei. Criminalul s-a sinucis în penitenciar

vezeteu

Peste 50 de oameni, printre care s-au numărat rude, prieteni, foști colegi sau pur și simplu suceveni impresionați de drama ce a avut în urmă cu un an de zile, au mers ieri în Gara din Burdujeni pentru a-i aduce un omagiu polițistului Sorin Vezeteu, omorât în urmă cu un an de zile pe peronul gării.

Sorin Vezeteu lucra în cadrul MAI, având funcția de agent șef adjunct de poliție în cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Suceava – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Suceava. În seara de 20 iulie 2017, conform graficului întocmit de șeful său ierarhic, polițistul Sorin Vezeteu se afla în timpul serviciului.

În jurul orei 20.30, în timp ce patrula singur pe peronul Gării Burdujeni din municipiul Suceava, acesta a fost lovit cu un cuțit în zona cervicală pe neașteptate și fără vreun motiv de inculpatul Ioan Beșa. Fiind luat prin surprindere, polițistul a ales să o ia la fugă pe peronul gării, în speranța că va scăpa de agresor și că va primi sprijin din partea colegilor săi.omagiu 2

Agresorul a pornit în urmărirea victimei, iar în momentul în care l-a ajuns pe polițist l-a lovit din nou de mai multe ori cu cuțitul pe suprafața corpului. În urma acestui val de lovituri, victima s-a dezechilibrat și s-a prăbușit, încercând fără succes să pulverizeze spray-ul iritant lacrimogen pe care îl avea în dotare.

Ioan Beșa s-a așezat peste corpul polițistului și i-a aplicat de sus în jos lovituri de cuțit în partea superioară a corpului, în special în zona toraco-abdominală. În cele din urmă, inculpatul a fost îmbrâncit și apoi ridicat efectiv de pe polițist de mai mulți cetățeni ce se aflau în apropiere, pe peronul gării. La fața locului a sosit o ambulanță, personalul medical constatând decesul polițistului. Inculpatul a fost imobilizat și încătușat de colegii victimei, fiind apoi introdus în sediul poliției Transporturi Feroviare aflat în incinta Gării Burdujeni.

„Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie emis de SML Suceava, moartea victimei V.C.S. a fost violentă, fiind cauzată de șocul traumatico-hemoragic caracterizat prin multiple plăgi tăiate profunde la nivel cervical, toracic, abdominal și la nivelul membrelor. Leziunile provocate cu un corp înțepător-tăietor (cuțit) au fost fatale, între acestea și deces existând o legătură de cauzalitate directă, necondiționată”, au explicat procurorii suceveni.omagiu 1

Sorin Vezeteu avea 38 de ani şi lucra de 15 ani în Poliţia Transporturi Feroviare, fără să fi fi avut vreo abatere. Bărbatul era căsătorit şi avea doi copii minori.

Prin ordonanța din data de 4 septembrie 2017, procurorul de caz a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei reținute în sarcina inculpatului din infracțiunea de ultraj cu referire la infracțiunea de omor în infracțiunea de ultraj cu referire la infracțiunea de omor calificat.

La schimbarea încadrării juridice a faptei au fost avute în vedere mai multe criterii importante și determinante cauzei, în condițiile în care asupra victimei au fost exercitate cu sălbăticie 40 de lovituri de cuțit în zone vitale ale corpului, lovituri ce denotă ferocitatea acțiunii de ucidere prin procedee cauzatoare de suferințe fizice prelungite și de maximă intensitate. Se are în vedere și faptul că la un moment dat, deși victima s-a prăbușit la sol, inculpatul, fără milă, și-a continuat acțiunea, aplicându-i o ploaie de lovituri de cuțit în zona corpului.

„Fapta inculpatului Beșa Ioan, care la data de 20 iulie 2017, în jurul orei 21.30, aflat într-un loc public din municipiul Suceava – stația CFR Suceava – și având asupra sa un obiect tăietor-înțepător apt de a produce moartea (cuțit având lungimea totală de 23 cm, cu lama de 13 cm și mânerul de 10 cm) a exercitat cu intenție acte de violențe grave, repetate și de intensitate ridicată asupra victimei V.C.S. (agent șef de poliție din cadrul SJPT Suceava – PPTF Suceava Nord, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu) aplicându-i multiple lovituri cu acel obiect în zone vitale ale corpului (un număr de 40 de lovituri) cauzându-i leziuni grave ce în scurt timp au condus la decesul acesteia, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj cu referire la infracțiunea de omor calificat”, au concluzionat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Criminalul Ioan Beșa s-a sinucis în închisoare

Ioan Beșa, criminalul polițistului Sorin Vezeteu, s-a sinucis în celula sa din Penitenciarul Botoșani, în care se afla în arest preventiv. El a fost descoperit de gardienii închisorii în cursul zilei de 26 septembrie 2017, în jurul orei 19.25, în momentul schimbului de tură. Aceștia au alertat cadrele medicale ale unității, însă acestea nu au mai putut decât să constate decesul criminalului.CRIMINAL  Besatn

Beșa se afla singur în celulă și se pare că s-ar fi sinucis cu un ștreang improvizat cu care și-a legat picioarele, iar apoi l-a înfășurat în jurul gâtului, asfixiindu-se. Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele în care a murit Ioan Beșa.

Cu câteva zile înainte, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava îl trimiseseră în judecată pe inculpatul Ioan Beșa, de 23 de ani, din comuna Valea Moldovei, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj cu referire la infracțiunea de omor calificat. (Dănuț ZUZEAC)

 

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …