Sunday , July 21 2024

Zeci de mii de suceveni au cântat și au dansat în cele trei zile de concerte în centrul Sucevei (FOTO)

Incontestabil, și ediția din acest an a Zilelor Sucevei a fost un succes. Trupele și artiștii invitați să concerteze de Zilele orașului au umplut ochi esplanada Sucevei duminică, luni și marți. Manifestările s-au încheiat aseară, după concertele de excepției ale Lorei, ale celor de la 3 SudEst și tradiționalele focuri de artificii. Aseară au fost în centrul orașului peste zece mii de oameni, după ce luni seară pe esplanadă au fost aproximativ 7.000 de persoane care au asistat la concertele de muzică populară și la concertul  Irinei Rimes. În seara precedentă, duminică, mii de suceveni, majoritatea adolescenți și copii, însoțiți de părinții lor, au participat la concertul Andrei Gogan, tânăra cântăreață și vloggeriță stârnind mult entuziasm și bucurie printre admiratorii săi.

Zilele Sucevei, ediția din acest an s-au încheiat aseară în prezența a peste zece mii de suceveni care au venit la spectacolele în aer liber organizate de Primărie.

Dintre artiștii cei mai așteptați de public s-a număra Lora, cântăreața care a avut un show de excepție în centrul Sucevei, fiind de altfel unul din cele mai așteptate concerte care au fost organizate în perioada 22 – 24 iunie. Un real succes care va fi foarte probabil reiterat – pe un alt format însă – la concertul care va avea loc vineri, 28 iunie, la Cetatea de Scaun a Sucevei, de data asta nu la finalul Zilelelor Sucevei, ci la finalul unui alt eveniment susținut financiar și de Primărie, anume Colosseum Tournament 43.

În ceea ce privește Zilele Sucevei, nu doar Lora a încântat publicul în seara de 25 iunie, ci și îndrăgita formație 3 Sud-Est, iar înaintea acestor artiști au evoluat artiști locali de pop-dance și DJ Silviu Andrei. După ora 22:00 a avut loc și focul de artifciii mult așteptat de publicul care a considerat că a meritat așteptarea.

Dar merită menționat că nu doar în ultima zi au fost mulți suceveni la concerte. Spre exemplu, concertul Irinei Rimes în seara zilei de Sânziene a strâns 7 mii de suceveni. Artista originară din Republica Moldova a încântat mii de oameni care au venit luni seară, în centrul municipiului Suceava, la concertul de zilele orașului.

De altfel, după o zi plină de evenimente sociale – ca de exemplu premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie – culturale și religioase, seara zilei de 24 iunie a aparținut iubitorilor muzicii ușoare.

Ingredientul succesului a fost concertul Irinei Rimes la care au luat parte cei circa șapte mii de suceveni – îndeosebi tineri – care nu au regretat și au cântat alături de artistă melodiile preferate până ce s-a înoptat. Irina Rimes urcase pe scenă în uralele publicului care o aștepta venise din Casa de Cultură asistat la concertul în aer liber.

A fost cea de-a doua zi de concerte din cele trei care au loc de Zilele Sucevei. Câteva mii de oameni asistaseră însă înainte de concertul Irinei Rimes la un recital al cunoscutei interprete de muzică populară Margareta Clipa. Cântecele energice ale acesteia i-a făcut pe mulți din public să danseze odată cu ea. și merită menționat că recitalul Margaretei Clipa nu a fost singurul, ci a fost parte a unui șir de spectacole organizate de municipalitate pentru a marca Zilele Orașului, spectacole susținute de cunoscuți interpreți de muzică populară, alături de talentați dansatori.

Reamintim că și în ziua precedentă Esplanada din centrul Sucevei a fost plină ochi, mii de suceveni, majoritatea adolescenți și copii, însoțiți de părinții lor, au participat duminică seara la concertul Andrei Gogan, tânăra cântăreață și vloggeriță stârnind mult entuziasm și bucurie printre admiratorii săi. (D.P.)

 

 

Vezi si

Un pompier militar care transporta apă către Solca a resuscitat un bătrân căzut într-o casă din Păltinoasa

Bogdan Gorce, pompier militar la Detașamentul Rădăuți, se afla în misiune încă de sâmbătă dimineață, …