Sunday , September 25 2022

Zeci de localități din județul Suceava, fără curent electric după căderile masive de zăpadă

Ieri dimineață erau 27 de localități fără ener­gie electrică, dar parte din acestea au fost re­a­limentate în cursul zilei de ieri, aseară echi­pele de intervenție lucrând pentru remedierea defecțiunilor care au lăsat nealimentate cu ener­­gie nouă localități. Drumul național DN17A, între Sucevița și Vatra Moldoviței, a fost închis începând cu ora 10.30, pentru a se facilita intervenția utilajelor de deszăpezire

stalpi zapada

Prefectura Suceava a transmis la mijlocul zilei de joi, 20 aprilie, faptul că  la ora 11 11.00 , în contextul avertizărilor meteo de cod galben și cod portocaliu de ninsori abundente, viscol și intensificări ale vântului în zona montană a judetului Suceava, Instituției Prefectului – județul Suceava informează faptul că, a fost afectată alimentarea totală cu energie electrică a unui număr de 27 de localități: Comă­nești, Deleni, Humoreni, Pârtești de Jos, Soloneț, Varvata, Cacica, Pârtești de Sus, Boroaia, Moișa, Săcuța, Maidan, Runcu, Bucșoaia, Mănăstirea Humorului , Pleșa, Poiana Micului, Găinești, Herla, Slatina, Bogdănești, Boroaia, Buda, Dumbrăveni, Jahalia, Râșca și Slătioara .

Totodată 8 localități au rămas alimentate partial cu energie electrică: Vatra Moldoviței, Gura Humorului, Păltinoasa, Vârfu Dealului, Pojorîta, Vadu Negrilesei, Straja și Costileva.

Astfel, în jutetul Suceava au rămas total nealimentate  3 linii electrice iar 14. 160 de consumatori casnici erau în după amiaza zilei de joi, nealimentați  cu energie electrică, motiv pentru care un numar de 9 echipe de intervenție ale operatorului de distribuție a energiei electrice sunt în teren, acționând pentru remedierea defecțiunilor.

Separat de această problemă, în județul Suceava sunt drumuri pe care se circulă cu dificultate din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare și începând cu ora 10:30, a fost închis Drumul național DN17A, între Sucevița și Vatra Moldo­viței, pentru a se facilita intervenția utilajelor de deszăpezire. Pe acest tronson de drum circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone era restricționată de la ora 8:30.

Pe tot parcursul zilei de ieri s-a acționat cu utilaje de desăpezire si de împrăștiere a maretialului antiderapant pe toate porțiunile de drumuri naționale și județene afectate de ninsori.

Ieri după amiază, la ora 16.00 mai rămăseseră  nealimentate cu energie electri­că 9 localități, dintre care 5 localități afec­tate total : Voievodeasa,  Benia,   ­Bo­­­bei­­­ca,   Breaza de Sus,  Moldova-Sulița și 4 localități rămase alimentate partial cu energie electrică: Vatra Moldoviței, Straja, Marginea, Izvoarele Sucevei. In total, în cele nouă localități 1660 de consumatori erau  aseară fără energie electrică, dar 4 echipe de intervenție ale operatorului de distribuție a energiei electrice erau în teren pentru remedierea defecțiunilor. (N.R.)

Vezi si

DSP a primit 31.100 de doze de vaccin antigripal

Medicii de familie din județ se pot prezenta la sediul Direcției de Sănătate Publică pentru …