Wednesday , December 7 2022

Zeci de infractiuni silvice depistate de politisti pe parcursul a trei zile

Pe parcursul a trei zile, `n perioada 7- 9 iunie, poli]i[tii din cadrul Biroului de combatere a delictelor silvice împreun\ cu speciali[ti din cadrul I.T.R.S.V. Suceava au desf\[urat o ac]iune cu scopul de a preveni furtul, transportul [i comercializarea ilegal\ a materialului lemnos. În urma unui control efectuat în fondul forestier privat de pe raza Ocolului Silvic Breaza, în p\durea care apar]inea Victoriei V.  din comuna Izvoarele Sucevei s-a constatat faptul c\ fiul acesteia, a t\iat ilegal un num\r de 12 arbori, în volum total de 21,38 mc, `n valoare de 4070,65 lei. În cauz\ s-a întocmit dosar penal iar asupra fiului femeii `nc\ se fac cercet\ri sub aspectul s\vâr[irii infrac]iunii de  t\iere f\r\ drept de arbori. ~n zilele de 8 [i 9 iunie, cu ocazia verific\rilor efectuate la o societate comercial\ din comuna Cârlibaba, societate care are ca obiect de activitate exploatarea forestier\, s-a constatat c\ în perioada aprilie 2010- aprilie 2011, administratorul societ\]ii, Ilie T., a livrat cantitatea de 445,34 mc lemn de lucru r\[inoase c\tre o societate comercial\ din comuna Sadova, f\r\ a înregistra în eviden]a contabil\ veniturile realizate, cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor [i impozitelor datorate statului. B\rbatul s-a ales cu dosar penal, sub aspectul s\vâr[irii infrac]iunii de evaziune fiscal\.
Totodat\,  cu ocazia verific\rilor efectuate la aceea[i societate s-a constatat c\ în perioada aprilie 2010-mai 2011, nu s-au depus raport\rile situa]iei depozitului de bu[teni conform obliga]iilor impuse. Pentru acest motiv b\rbatul a fost sanc]ionat 20.000 lei.

Vezi si

Ioan Balan cere miniștrilor Sănătății și Energiei soluții urgente în vederea găsirii unui furnizor de energie  pentru Spitalul Județean Suceava

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a depus o interpelare adresată ministrului Sănătății și ministrului …

No comments

  1. Pai ce sa faca cetatenii statului daca vad ca furturile se tin lant incepand din vami si pana la ministere ? Legalitatea se va restabilil de sus in jos , ceea ce se pare ca este imposibil atata timp cat alte haite de politicieni se pregatesc sa inlocuiasca pe cele de azi care par a fi ghiftuite .