Friday , August 19 2022

Zeci de elevi de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți au participat la ”Şcoala de vară de matematică Valter Vasile Olaru”

În perioada 25-29 iulie a.c., la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți au avut loc activitățile educative reunite sub titlul generic de ”Şcoala de vară de matematică Valter Vasile Olaru”. Pe durata celor cinci zile, au fost implicați în activități 30 de elevi din clasele IX-XII, 24 de elevi de clasa a VI-a și 17 elevi de clasa a VII-a și un număr de 14 cadre didactice. Interesați de aprofundarea domeniului matematic, elevii au rezolvat exerciții și probleme complexe sub îndrumarea competentă a profesorilor Vasile Roșca și Loredana Strugariu. Alături de domnii profesori s-a aflat și o absolventă valoroasă a colegiului, studenta Lidia Şcheul, care i-a călăuzit cu tact pe elevi în deslușirea tainelor polinoamelor.

Pe lângă sesiunile de învățare dedicate matematicii, s-au desfășurat și activități de recreere susținute de profesori din cadrul colegiului: ”competiție și jocuri” (prof. Raluca Nanu și Nicoleta Mitrofan), ”concurs de monologuri” (prof. Beatrice Halip), ”cercul prieteniei – brigada anti-bullying” (prof. Mărioara Ardelean), activități sportive de handbal și baschet (prof. Rodica Hrihor și Alexandru Ciobara), ”elemente de educație media” (prof. Maria Epatov), ”storytelling, auto-cunoaștere și interacțiune” (prof. Angelica Popovici, Ana Maria Muntean și Florin George Popovici), ”informatică sub formă de joc” (prof. Andreea Lungu și Gabriela Coajă), jocuri creative (eleva Elana Doruța Coroamă și eleva Anastasia Moloci), ”lecția de pictură” (eleva Irina Trifan și eleva Paula-Denisa Ungurean).

Reprezentanții colegiului au informat că școala de vară a debutat în anul 2016, proiectul reușind să dobândească de-a lungul anilor popularitatea binemeritată în rândul elevilor, toate acestea fiind posibile grație sprijinului generos oferit de profesor Valter Vasile Olaru, totodată efortului consecvent depus de organizatori și profesorii participanți. Deși în succesiunea de activități a survenit o întrerupere din cauza pandemiei, manifestările școlii de vară de matematică ”Valter Vasile Olaru” s-au reluat cu succes în acest an. La activitățile din acest an au fost prezenți și absolvenți ai colegiului care au împărtășit elevilor experiențele lor din viața de studenți. În debutul noului an școlar, în luna septembrie, manifestarea se va încheia în mod oficial prin reunirea tuturor elevilor participanți în vederea acordării diplomelor. (O. N.)

Vezi si

FRF a stabilit țintarul Ligii a III-a. Foresta debutează în noul sezon pe terenul vasluienilor de la Rapid Brodoc

Federația Română de Fotbal a stabilit vineri programul meciurilor din viitorul sezon al Ligii a …