Friday , April 12 2024

Zeci de catedre titularizabile pentru consilier școlar, învățătoare, educatoare și profesor pentru educație timpurie. Pentru anul școlar viitor, 2.195 posturi didactice vacante în școlile din județul Suceava

La nivelul județului Suceava sunt disponibile 241 posturi complete cu viabilitate de cel puțin 4 ani – posturile titularizabile, 851 posturi complete cu viabilitate sub 4 ani și 1.103 posturi incomplete. Oferta este cu 257 de posturi mai bogată decât anul trecut, fiind vorba în special despre o creștere a numărului de posturi incomplete și a celor complete, cu angajare pe perioadă determinată. Câte un singur post titularizabil vacant există la disciplinele religie ortodoxă, religie penticostală, protecția mediului, profesor logoped, limba germană, limba franceză, istorie, geografie, istorie-geografie, informatică și filosofie-logică, argumentare și comunicare-sociologie-studii sociale.

Ministerul Educației a lansat, joi seară, site-ul dedicat mobilității personalului didactic, titularizare.edu.ro, unde au fost publicate listele cu posturile didactice vacante valabile pentru anul școlar 2024-2025.

Lista cu catedrele vacante/rezervate complete şi incomplete de la nivelul județului Suceava cuprinde 241 posturi complete cu viabilitate de cel puțin 4 ani – posturile titularizabile, 851 posturi complete cu viabilitate sub 4 ani și 1.103 posturi incomplete. Oferta este cu 257 de posturi mai bogată decât anul trecut, fiind vorba în special despre o creștere a numărului de posturi incomplete și a celor complete, cu angajare pe perioadă determinată. Mai exact, pentru concursul de ocupare a posturilor și catedrelor didactice din unitățile de învățământ sucevene din 2023 au fost vacantate un total de 1.938 de posturi didactice, dintre care 229 posturi complete cu viabilitatea de cel puțin 4 ani, 759 posturi complete cu viabilitatea sub 4 ani și 950 incomplete.

Șanse mari de titularizare pe post, în sensul că există mai multe posturi disponibile pentru participanții la Titularizare 2024, au profesorii-consilieri școlari, fiind vacante 42 astfel de posturi, învățătoarele – 39 catedre vacante, educatoarele – 29, și candidații la disciplinele educator/profesor pentru educație timpurie – 20, fizică – 11, și matematică – 9. De cealaltă parte, câte un singur post titularizabil vacant există la disciplinele religie ortodoxă, religie penticostală, protecția mediului, profesor logoped, limba germană, limba franceză, istorie, geografie, istorie-geografie, informatică și filosofie-logică, argumentare și comunicare-sociologie-studii sociale.

În lista posturilor complete cu viabilitatea sub 4 ani sunt 233 catedre pentru învățătoare și 216 posturi pentru educatoare, cele mai multe cu viabilitatea de 1 an. Împreună, cele două categorii însumează mai mult de jumătate din totalul posturilor de pe lista din această categorie. Mai sunt 38 de catedre vacante la matematică, 26 de posturi pentru profesorii de educație fizică și sport, 20 la limba engleză, 19 la instruire practică-mecanică, 15 pentru profesori-educatori învățământ special, câte 13 la istorie și mecanică, 12 la limba română, câte 11 posturi la disciplina biologie, la educație fizică și sport-pregătire sportivă de specialitate și instruire practică-conducerea autovehiculelor, 10 la instruire practică-alimentație publică și turism, câte 9 la fizică și psihopedagogie specială, 7 la fizică-chimie, câte 8 la limba franceză și la alimentație publică și turism și câte 5 la geografie și la chimie.

Cele mai importante noutăți ale mobilității personalului didactic din acest an sunt că profesorii se vor putea titulariza pe jumătate de normă, din anul școlar 2024-2025, iar cei care ajung la vârsta de pensionare pot rămâne titulari pe post până la vârsta de 70 de ani dacă solicită menținerea în activitate.

Candidații se pot înscrie pentru concursul de Titularizare 2024 în perioada 8-17 mai, urmând ca proba scrisă să aibă loc pe 17 iulie a.c.

Ministerul Educației a pus în consultare publică Centralizatorul privind disciplinele din învăţământul preuniversitar, domeniile şi specializările absolvenţilor învăţământului liceal pedagogic, postliceal şi superior, probele de concurs valabile pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar, precum şi disciplinele pentru examenul naţional de definitivare în învăţământ 2024. Potrivit documentului, au fost redenumite posturile didactice, în acord cu Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023, și au fost introduse noi programe de studii universitare de licență, de master, precum și noi programe de conversie profesională pentru cadrele didactice. (Oana NUȚU)

Vezi si

Cursuri gratuite de educație financiară pentru Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat, în perioada 28 martie-4 aprilie a.c., …

One comment

  1. Minciuni! Foarte multe posturi sunt deja ocupate de actuali profesori cărora li s a permis să rămână pe post conform articolului180 din LG 198/23, apoi alții au primit continuitate și alte posturi sunt pentru detașări și transfer!