Monday , November 28 2022

Zeci de candidați care au susținut Titularizarea în alte județe vor să ocupe posturi didactice în Suceava

Soluționarea contestațiilor depuse de candidații la Titularizare nu a modificat semnificativ procentul de promovare în județul Suceava

Inspectoratul Şcolar Județean Suceava a publicat tabelul cu candidații care au susținut proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor/catedrelor în învățământul preuniversitar, sesiunea 2021, în alte județe și au optat pentru repartizare și în județul nostru. Sunt 57 de persoane, cele mai multe din Botoșani, restul din județele Neamț, Iași, Maramureș, Bacău, Vaslui, Bistrița Năsăud, Argeș, Olt, Mureș și Cluj.

Doar 27 dintre aceștia au note peste 7, alți 23 au note între 5 și 7, iar 7 au note sub 5. Candidatul din afara județului Suceava cu cea mai mare notă este o educatoare și a obținut 9,95 la proba scrisă a concursului de Titularizare 2021, dar mai sunt 4 candidați cu note peste 9.

Oferta posturilor pentru titulari din județul nostru este mai bună decât în alte județe, drept urmare foarte mulți candidați din alte județe s-au orientat spre județul nostru, lucru care face ca șansele cadrelor didactice din Suceava să obțină o catedră stabilă în învățământul preuniversitar scad și mai tare. Din păcate, aceste posturi de titulari, obținute de candidați din alte județe, rămân blocate ani de zile, în urma detașării în interesul învățământului, cât mai aproape de domiciliul profesorului, după cum a spus inspectorul școlar general adjunct Ioan Puiu, lucru care s-a întâmplat și anul trecut.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante se va face în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, indiferent de județul în care s-a susținut examenul de Titularizare. ședințele publice de repartizare pe posturile titularizabile din unitățile de învățământ preuniversitar vor avea loc azi și mâine. În total, sunt disponibile 922 de posturi, dintre care 140 au viabilitatea de cel puțin 4 ani.

Soluționarea contestațiilor depuse de candidații la Titularizare nu a modificat semnificativ procentul de promovare în județul Suceava

Notele finale ale candidaților care au susținut proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice vacante din învățământul preuniversitar au fost publicate de Ministerul Educației în cursurl zilei de marți. La nivelul județului Suceava, situația rămâne relativ aceeași, după cum a anunțat inspectorul școlar general adjunct Ioan Puiu.

”A rămas același număr de note de 10, iar procentul de promovare este relativ la fel. Nu avem situații în care diferențele de notare să ridice semne de întrebare, cum s-a întâmplat în alte județe. Urmează ședințele de repartizare pe posturi, pe categorii de candidați, în funcție de notele obținute la Titularizare”, a explicat inspectorul Puiu.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, un număr de 6.045, din totalul de 6.248 de contestații depuse la Titularizare 2021, s-au soldat cu schimbarea notei inițiale. Au existat diferențe de chiar și peste 4 puncte, pe care ministrul le-a catalogat ”inadmisibile”. La nivel național, ”Rezultatele cele mai slabe sunt obținute de cei mai proaspeți absolvenți de învățământ superior”. Procentul de promovare la nivel național a crescut ușor, la 46%, un procent asemănător celui înregistrat în anul 2019 și mai slab decât cel înregistrat în anul 2020. Puțin peste 11.000 de candidați au reușit să obțină peste nota 7. În județul Suceava puțin peste 43% dintre candidați au promovat concursul de Titularizare 2021. (O. NUȚU)

Vezi si

Flutur: Despre Bucovina trebuie vorbit și luptat în fiecare zi

Săptămâna aceasta a debutat cu manifestări prilejuite de Ziua Bucovinei. Iar ziua de luni a …