Wednesday , October 4 2023

Zece elevi de la Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei au ajuns la spital, la trei zile după banchet, și au spus că se simt rău de la mâncarea consumată

DSP a început o anchetă epidemiologică la pensiunea unde a avut loc petrecerea de absolvire a elevilor de clasa a XII-a. Unitatea de învățământ a deschis și ea o anchetă internă, dorind să afle dacă mâncarea a fost cauza care i-a trimis la spital pe cei zece elevi

Direcția de Sănătate Publică Suceava a început o anchetă epidemiologică la o unitate turistică din Vatra Dornei după ce zece elevi ai Liceului Teoretic „Ion Luca” din localitate au ajuns la unitatea spitalicească acuzând amețeli și stări de greață, după ce petrecuseră acolo banchetul de absolvire.

Cadrele medicale sunt totuși reticente că ar fi vorba despre o toxiinfecție alimentară, deoarece la respectiva petrecere au participat 108 persoane, iar la spital au ajuns doar zece. Un alt aspect sesizat de medici este acela că elevii s-au prezentat la Centrul de Primire Urgențe după trei zile, iar simptomele unei toxiinfecții alimentare apar în primele 12 ore după ce a fost consumat un produs alterat.

„Ieri 29 mai, DSP Suceava a fost informată de către Spitalul Municipal Vatra Dornei despre prezentarea în Serviciul Urgență a unui număr de zece elevi ai unui colegiu din Vatra Dornei, acuzând simptomatologie digestivă. Cei zece au declarat că au participat la petrecerea de absolvire a liceului, în seara zilei de 26 mai 2023, la o unitate turistică din zonă. O echipă a DSP Suceava s-a deplasat astăzi, 30.05.2023, la Vatra Dornei, pentru a efectua anchetă epidemiologică. Revenim cu rezultatele anchetei”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

Din cei zece elevi ai Liceului Teoretic „Ion Luca” care au ajuns la spital, doar doi au fost internați în secția de Boli Infecțioase a unității spitalicești din Vatra Dornei, ceilalți opt primind tratament la domiciliu.

Și la nivelul unității de învățământ s-a declanșat o anchetă deoarece se bănuiește că cei zece elevi ar fi consumat ceva după petrecerea de absolvire și pentru că s-au simțit rău, au încercat să dea vina pe mâncarea de la banchet. (C.R.)


Vezi si

10.600 de angajați din unitățile școlare din județul Suceava vor încasa prime de carieră și prime profesionale, la finalul acestei luni

În urma acțiunilor de protest organizate de sindicaliștii din sistemul de învățământ, la finele anului …