Friday , May 31 2024

Zborurile de pe Aeroportul Suceava vor fi reluate, din 29 martie, aproape la fel de frecvent ca înainte de pandemie

Operatorul aerian Wizz Air a înaintat programul de operare pentru sezonul de vară 2021 din care rezultă că, începând din 29 martie 2021, vor fi operate de la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava următoarele destinații: Viena (capitala Austriei) 2 frecvențe în zilele de marți și sâmbătă; orașele germane Dortmund și Memmingen vor avea câte 2 frecvențe în zilele de miercuri și duminică; tot două frecvențe săptămânale vor fi și spre orașele italiene Bologna – în zilele de luni și vineri – și capitala Roma – în zilele de marți și sâmbătă; spre orașul italian Milano vor fi 4 frecvențe săptămânale în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică; spre Regatul Unit al Marii Britanii vor fi curse către Doncaster cu 2 frecvențe săptămânale în zilele de luni și vineri și spre capitala Londra cu 9 frecvențe pe săptămână.

De asemenea, în programul de operare al companiei Tarom, începând din sezonul de vară 2021, apar frecvențe zilnice spre București-Otopeni, 13 frecvențe/săptămână – câte 2 în zilele de luni, marți, miercuri, joi, vineri și duminică și un zbor în ziua de sâmbătă.

„Așadar, pentru sezonul de vară 2021, atât Wizz Air, cât și Tarom au anunțat reluarea operării destinațiilor și frecvențelor deservite de Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, frecvențe similare anului 2019, anterior pandemiei. Este un semn bun, atât cu privire la numărul estimat de pasageri, precum și în ceea ce privește încrederea în serviciile oferite de aeroportul nostru, aeroportul fiind o importantă poartă de intrare în Bucovina şi un puternic factor de dezvoltare zonal”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, referitor la programul de operare pentru sezonul de vară 2021 pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava.

Totodată, pentru sezonul estival 2021, de pe Aeroportul Suceava se intenționează operarea zborurilor de vacanță spre destinații din Turcia – Antalya, circuite pe Coasta Lycia și Cappadocia,  Egipt – Hurghada.

„Este un program care poate suferi modificări în funcție de evoluția contextului pandemic, de restricțiile asociate condițiilor de călătorie din țările de plecare/destinație. Sperăm ca această situație determinată de pandemie să înceteze cât mai curând pentru ca activitatea pe aeroportul sucevean să poată reveni imediat la normal”, se mai specifică într-o informare a Consiliului Județean Suceava. (D.P.)

 

Vezi si

Lansare de candidat liberal la Primăria Gălănești, în prezența lui Gheorghe Flutur. Elena Coroamă promite să aducă apă, canalizare și gaz metan în comună

Președintele PNL, Gheorghe Flutur, a participat joi la lansarea candidaturii pentru Primăria Gălănești a Elenei …