Wednesday , April 24 2024

Xena, Quintender, Camil, Amabil, Balu San, câştigătorii cabalini ai Cupei Bucovinei Romsilva

“A fost o competiţie reală, sub egida Federaţiei  Ecvestre Române dar  şi a Sfântului Ilie, cei mai buni au câştigat şi vă aşteptăm şi la anul” a fost mesajul transmis de directorul  Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu 

cai 3 [800x600]

Ediţia jubiliară Romsilva – 25 de ani de la înfiinţare a Cupei Bucovinei Romsilva şi-a desemnat câştigătorii, după trei zile de concursuri şi proceduri complicate de deliberări coordonate, supravegheate şi asumate  de o somitate reală în domeniul concursurilor hipice din România, Mariana Moisei.
După câte s-au declarat pe parcursul spectacolului concurs de pe Hipodromul de la Rădăuţi, de câtre oficialităţi şi după punctajul venit chiar în timpul competiţiei din partea aşteptatului “Sântilie”, care nu a pregetat să amintească celor prezenţi pe Hipodrom că, în ultimă instanţă, el este stăpânul cailor celeşti.  Aceştia îl poartă, după ce l-au ridicat la cer, pe unde doreşte Sfântul Ilie iar duminică după amiază au decis să poposească şi la Rădăuţi. Nici ploaia, nici vântul, nici fulgerul nu i-au împiedicat  pe concurenţii de la Cupa Bucovinei Romsilva, cai şi călăreţi, să îşi ducă până la capăt obiectivul – câştigarea “Cupei Bucovina Romsilva”. N-au contat valoarea premiilor, ca la alte competiţii sportive, nici mulţimile de adulatori. A  contat faptul că cinsprezeci ani la rând, după ce hergheliile din ţară au fost preluate de către Regia Naţională a Pădurilor, caii din hergheliile Regiei  au renăscut în hipismul românesc, iar  Hipodromul de la Rădăuţi a devenit un punct de interes pentru competitori de talie naţională şi nu numai.
Ediţia jubiliară din acest an, prin care s-a marcat 25 de ani de la înfiinţarea Regiei Naţionale a Pădurilor, a oferit, cum am spus, premii decente şi încurajare pentru activitatea hipică din România.
Faptul că Radu Ilioi, un tănăr de la CSM Sibiu, care a strunit cinci cai la rând, al căror nume merită să-l pomenim: Xena, Quintender, Camil, Amabil, Balu San, a luat marele premiu şi “Cupa Bucovina Romsilva”, este demn de prestigiul pe care aceşti competitori şi-l revendică. A şi obţinut premiul cel mare, de 2.500 de lei. Pe locul doi premiul a fost preluat de doi călăreţi care au condus peste obstacole caii firmei Equester. Dănuţ Tescu şi Tiberiu Cebotaru, au fost cei care au obţinut locul doi final în această competiţie, premiul acordat fiind de 1.500 de lei. Trebuie menţioate superbele animale fără de care cei doi călăreţi nu ar fi reuşit să obţină această apreciere publică: Ayan, Clouny S, Enzo Impressed şi Zahara. Pe locul trei s-a situat echipa Romsilva, veteranul Stefan Leonte reuşind să facă o frumoasă figură, câştigând mai multe probe cu cai veniţi din tradiţionala generaţie a hergheliei rădăuţene. Cu Ogică, Darius, Ucic, SB, Stefan Leonte a obţinut puncte bune, iar Stefănuţ Hâj şi-a adus la rândul său contribuţia oferind echipei Romsilva al treilea loc al podiumului. Trebuie amintite contribuţiile excelente la valoarea competiţiei hipice de pe Hipodromul Rădăuţi  ale echipelor “Rarăul”. “Cai de Legendă”, Felix Topescu”. Etc.
“A fost o competiţie reală, sub egida Federaţiei  Ecvestre Române dar  şi a Sfântului Ilie, cei mai buni au câştigat şi vă aşteptăm şi la anul” a fost mesajul transmis de directorul Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …