Wednesday , February 8 2023

Vom sărbători “Zilele Sucevei”, dar într-o atmosferă sobră

Pandemia de coronavirus nu a determinat autoritățile locale să renunțe la organizarea Zilelor Sucevei, însă fastul de la alte ediții nu mai este de actualitate.

Sobrietatea este cuvântul de ordine la ediția din acest an a Zilelor Sucevei. Primarul Ion Lungu a anunțat, de altfel, că va fi o ediție fără spectacolele de altădată și, de asemenea, fără acțiuni culturale – după cum a explicat primarul în conferința de presă de miercuri, 10 iunie.

„Din păcate, mai mor oameni de coronavirus. Suntem în doliu de aceea Zilele Sucevei vor fi sobre, fără activități culturale”, a declarat primarul Ion Lungu. Singura acțiune care se va derula, totuși, de Zilele Sucevei, va fi cea de sărbătorire a „cuplurilor de aur” (persoanele care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă), care va avea loc în după amiaza zilei de 24 iunie în zona de agrement de pe Tătărași. Evenimentul respectiv a devenit o tradiție la fiecare ediție a zilelor orașului când edilul împărțea diplome și felicita public cuplurile, ciocnind o cupă de șampanie. „Vom sărbători cuplurile de aur familiile care au împlinit 50 de ani de căsnicie pentru că s-au adunat de pe primele două trimestre și o vom face la zona de agrement loc care ne permite să păstrăm distanța socială cerută de reglementările în vigoare”, a spus Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …