Saturday , December 3 2022

Volkswagen a înlocuit Ford la vârful celor mai vândute mărci de import; Skoda a urcat pe doi

Volkswagen a preluat de la Ford prima poziţie în topul celor mai vândute mărci auto de import pe piaţa românească după primele patru luni din acest an, Skoda a urcat două locuri de pe patru, iar Renault a rămas pe trei, reiese din datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

Constructorul american a coborât pe poziţia a patra în clasamentul celor mai vândute autoturisme şi este urmat de Opel.
Cu 2.694 unităţi vândute, Volkswagen conduce clasamentul, aproape dublu faţă de Ford (1.356 unităţi), care a înregistrat cea mai puternică scădere din top.
Dealerii Skoda au comercializat 2.167 de autoturisme, în timp ce Renault a stagnat pe poziţia a treia, cu 1.600 unităţi.
Top 5 este încheiat de marca Opel (1.202 unităţi), care a făcut rocada cu marca sud-coreeană Hyundai (814 unităţi). În ierarhia celor mai vândute zece mărci urmează Peugeot, Chevrolet, Toyota şi Suzuki.
Cele zece mărci prezente în clasament au cumulat vânzări de 12.611 unităţi, cu 5,5% mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut.
Clasamentul pe modele este condus Skoda Octavia, poziţie ocupată anul trecut de Renault Clio, care a căzut pe locul trei. Pe poziţia a doua se situează Volkswagen Golf, în timp ce Opel Astra ocupă locul al patrulea.
Pe poziţiile cinci şi şase sunt două modele nou intrate în clasamentul pe modele, Volkswagen Passat şi Suzuki SX4, urmate de Volkswagen Polo, Renault Fluence, Chevrolet Aveo şi Opel Corsa.
Cea mai vândută marcă pe piaţa românescă rămâne Dacia, cu 5.990 de autoturisme livrate, însă cu peste o treime mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Logan este modelul cu cele mai multe unităţi vândute, respectiv 3.227 autoturisme.
Piaţa autoturismelor a scăzut în primele patru luni cu 18%, la 23.216 unităţi, iar importurile s-au redus cu aproape 9%, la 17.226 unităţi.

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …