Tuesday , November 28 2023

Tactica senatorului Iordache-elicopter de a reintra, pâș-pâș, pe vârfuri, în politică. Virginel, rămâne cum am stabilit: Plătește elicopterul și dă-ți demisia! 

Senatorul de Suceava Virginel Iordache, care prin luna mai a indignat o țară întreagă când și-a comandat elicopter personal de la SMURD pentru că se simțea cam rău și-l durea burta, deși considerat de mulți colegi un «fost» care a ieșit urât din politică, nu se dă dus cu una, cu două și sfătuit să fie activ doar cu chestii «soft», postează pe Facebook mesaje despre marile “realizări”ale PSD, ca si cum ar fi si el profund implicat in luarea deciziilor. Așa a procedat, de altfel, de la începutul mandatului, motiv pentru care ar fi fost poreclit “Vuvuzel”. Ultimul mesaj postat pe 2 august, despre faptul că Guvernul dă fiecărui elev fix bani de-un covrig, arată cât e el de preocupat de electorat chiar și în vacanță. Da, a transmis mesajul fiind în vacanță în Antalya. Contactul virtual cu electoratul e una, cel real l-a lovit dur pe senatorul Iordache chiar la întoarcerea din vacanță, când a avut de-a face cu niște băieți hotărâți din Vicov care i-ar fi ocupat locurile din avion și n-au dat doi bani pe demnitarul care le apără cică interesele în Parlament

Senatorul Virginel Iordache, încercând să-și ocupe locurile rezervate în avionul care-l aducea din Antalya
Senatorul Virginel Iordache, încercând să-și ocupe locurile rezervate în avionul care-l aducea din Antalya

Cu oleacă de efort vi-l amintiți pe senatorul Virginel Iordache. E ăla care prin luna mai a indignat o țară întreagă când și-a comandat elicopter personal de la SMURD pentru că se simțea cam rău și-l durea burta. Ăla-i, da, ăla care ne-a scos la toți, numai la faza cu elicopterul, aproape cinci mii de euro din buzunar. Şi noi și dumneavoastră ne-am bucurat teribil că i-a trecut cufureala, că a prins bujori în obrăjori și am așteptat să plătească elicopterul, să-și ceară scuze, să-și dea demisia și să-l uităm. Nu s-a împlinit însă niciuna din aceste dorințe ale noastre. Nu că am fi avut mari așteptări de la el, dar măcar să-l uităm, sincer ne-am fi dorit… Nu s-a putut.

Glumele pe seama lui, unele mai fine, altele vulgare – dar toate pline de umor sănătos, în fond – au curs lunile astea. Iordache nu a părăsit de bunăvoie și cât de cât demn Senatul, dar toți cei care aud de el, în frunte cu colegii săi de partid, îl consideră deja un “fost”, care a ieșit urât din politică.

Singurul care nu a înțeles acest lucru este doar Virginel Iordache. Imediat după ce a revenit din spitalul bucureștean unde a fost dus cu elicopterul, senatorul sucevean a dat din nou cu mucii în fasole. Iordache a publicat atunci un fel de comunicat, însoțit de niște extrase de pe biletul de externare, care însă au demonstrat exact ceea ce spuneam noi, cu toții: transferul cu elicopterul a fost un abuz. I s-a spus din nou că o ține din gafă-n gafă și că cel mai bine ar fi să stea oleacă mai tăcut. Ceva-ceva a înțeles și a trecut pe chestii generale, care, considera el, nu-l pot expune niciunui scandal. Pe Facebook ne-a reamintit că pe 2 iulie că s-a stins marele Ştefan, pe 4 iulie a urat multă sănătate Americii, ne-a amintit când e ziua Drapelului și le-a urat multă baftă elevilor care susțineau Evaluarea Națională (aici, răutăcioșii consideră că iar a făcut-o lată, după ce și-a plasat urările pentru copii pe un fundal care aduce cu steagul mișcărilor LGBT, dar noi considerăm că Virginel Iordache a vrut doar să arate că iubește chiar toate culorile).

După acest recital de dulcegării inofensive, Virginel Iordache a început încet, încet să se reapropie de chestiunile politice. Mai un citat din vreun șef, mai o trimitere la alt șef, până când și-a reintrat în mână și a revenit la stilul care l-a caracterizat ca senator. Am uitat să vă spunem că, conform unor surse convergente, tangente, paralele și chiar perpendiculare cu viața din Senat, în mediul politic lui Iordache i s-ar mai spune “Vuvuzel”. Când noi am râs tare, sursele menționate au adus drept argument faptul că aproape toată comunicarea cu electoratul a lui “Vuvuzel” Iordache s-a rezumat de la începutul mandatului doar la preluarea unor comunicate ale Guvernului sau partidului și retransmiterea lor către alegătorii săi din Suceava. Haideți să luăm ca exemplu mesajele transmise public de Iordache în ultima perioadă:

 • 5 iulie 2019: “În cadrul ședinței de Guvern de miercuri, 3 iulie, a fost adoptată Hotârarea de Guvern prin care conducta de transport gaze naturale Pojorâta-Vatra Dornei, a fost declarată proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale”. Bun, bravo!
 • 22 iulie: “În Parlamentul României am îndreptat o nedreptate la care era supus personalul didactic cu atribuții de îndrumare și control, prin modificarea Legii-cadru nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 575 / 15.07.2019”. Asta se înscrie în politica de mituire a electoratului bugetar practicată de PSD, nu e chiar bun, deci nu mai spunem bravo.
 • 2 august: “Aproximativ 2 milioane de copii vor primi în anul școlar 2019-2020 fructe și legume proaspete, lapte și produse de panificație”. Aici Iordache iar a dat-o masiv în bară, ținând cont că, de fapt, suma aprobată nu ajunge, la propriu, nici pe o măsea elevilor. Suma de 540 milioane lei împărțită într-un an întreg la numărul de elevi reprezintă de fapt 1,6 lei pe zi pentru fiecare copil. Adică bani de un covrig. Grav, urât, penibil.

Cam la asta se reduce comunicarea cu electoratul a senatorului Iordache. Prezintă  acțiuni ale Guvernului, Parlamentului sau ale liderilor PSD ca și cum el ar fi implicat profund în acestea. Da, sună cam a vuvuzea.

De fapt ultimul mesaj, cel datat 2 august, publicat și prin presa locală pe 5 august, e făcut cam la mișto, probabil de niște băieți plătiți cu-n borș și restul de la chiflă. Pe lângă faptul că prezintă o altă bătaie de joc drept o mare realizare la care ar fi contribuit senatorul sucevean Virginel Iordache, acesta se afla în acele zile tocmai în Antalya – Turcia, in concediu, departe tare deci de copiii pe care-i anunța că-i fericește cu covrigul amintit.

Dar să presupunem faptul că Iordache muncește pentru electorat și în concediu fiind. Doar noi presupunem, pentru că alegătorii se pare că nu prea sunt de acord cu asta și nici nu prea dau doi bani pe poziția de senator a lui Iordache.

A observat și el asta, la întoarcerea din concediu. Pe 5 august, mai pe la apus, la urcarea în avion a avut surpriza să constate că pe locurile rezervate de el, în charterul Antalya – Suceava, se aflau niște alegători mai hotărâți, așa, de prin Vicov, cică. Senatorul, civilizat, i-ar fi rugat să se mute de acolo, arătându-le locurile înscrise pe bilete. Băieții au râs gros. A fost oleacă de tămbălău. E drept că nu știm ca Iordache să fi făcut de data asta apel la funcție, legitimație, dacă a amenințat pe cineva sau nu, dar cert e că “confruntarea” cu electoratul a fost destul de neplăcută, arătându-i popularitatea de care se bucură. Până la urmă, după intervenția echipajului de la bordul avionului, Virginel Iordache și-a putut ocupa locurile înscrise pe bilet, dar “dușul” primit de la băieții prea puțin impresionați de politica promovată asiduu de senatorul sucevean a fost rece tare. Comparabil chiar cu gheața din whiskey-ul servit, după perdeluță, la așa-zisa clasa business de la TAROM, cu care au dreptul să zboare parlamentarii României când nu au proasta inspirație să se amestece cu “electoratul” în chartere pentru Antalya. (O.S.)

Virginel Iordache, coborând din charterul de Antalya
Virginel Iordache, coborând din charterul de Antalya

Vezi si

Gheorghe Flutur: Bucovina este pusă pe harta țării și pe harta lumii. La mulți ani, Bucovină dragă!

Marți, 28 noiembrie 2023, de Ziua Bucovinei, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, primarul municipiului …

5 comments

 1. În Suceava i se mai spune DEZVIRGINEL !

 2. Unn **** infect!!!Sa nu mai vedem articole cu el!

 3. Cu rosu este profa de bio de la Spiru? G*** G***??

 4. Un articol obiectiv, scris de catre un ziarist obiectiv, pentru publicatia obiectiv de suceava.

  Mai multa ironie in mai putine cuvinte nu cred sa fie posibil. Viriginel e un *** de om, dar ziaristul O.S cred ca si-a gresit vocatia si are un vis secret de a scrie pentru publicatii de can-can.

 5. Ca Iordache kkaciosul a fost NESIMTIT la faza cu elicopterul e foarte adevarat. Ca TREBUIA sa achite contravaloarea transportului iar e ADEVARAT. Ca e “MORT” ca politician, iar e adevarat iar in plus aduce si un PREJUDICIU imens PSD. Ca incearca pe orice cale sa pupe acolo unde stie el mai bine liderii PSD ca sa-si imbunatateasca imaginea ca sa mai prinda un mandat, iar e adevarat. Oare cat de pueril sa fi sa nu iti dai seama ca oriunde candideaza Iordache inseamna minim 50% mai putine voturi fata de orice alt candidat.
  De data asta insa, cu locurile din avion, a avut insa dreptate.