Sunday , September 24 2023

A încetat din viață Viorel Leancă, maestru dirijor al Orchestrei Ansamblului “Ciprian Porumbescu”

Viorel Leancă, maestru dirijor al Orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu”, a încetat din viață, duminică, la 70 de ani.

Viorel Leancă lasă în urmă scrierile sale muzicale, un adevărat tezaur al folclorului bucovinean şi nu numai. ”Prin amprenta sa creatoare pusă pe destinele numeroșilor artiști, a strâns de-a lungul timpului ropote de aplauze la scenă deschisă”, au transmis reprezentanții Ansamblului ”Ciprian Porumbescu”.

Tristul anunț a fost făcut, duminică,  de către oficialii Ansamblului Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu”.

”Există o armonie în toamnă și o strălucire în cerul ei. Zorii dimineții au transformat această armonie în tăcere. Este tăcerea lăsată în sufletele noastre de vestea încetării din viață a celui ce a fost VIOREL LEANCĂ, Maestru Dirijor al Orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu”.

Astăzi, Ansamblul pe care l-a iubit atât de mult, a îmbrăcat peste straiul popular haine cernite. Maestrul a plecat dintre noi, în toamna vieții, la Ceruri, acolo unde se spune că nu există lacrimi și dor sau suspine, lăsând în urmă scrierile sale muzicale, un adevărat tezaur al folclorului bucovinean și nu numai. Prin amprenta sa creatoare pusă pe destinele numeroșilor artiști, a strâns de-a lungul timpului ropote de aplauze la scenă deschisă.

Astăzi părăsește această lume, lăsând tristețe și regrete în sufletele celor care l-au cunoscut, dar și muzica pe care a iubit-o mai mult decât oricare alt lucru și care va rămâne întru veșnicia timpului aici, pe pământ.

Suntem alături de familia greu încercată și transmitem sincere condoleanțe.

A căzut cortina pe drumul vieții maestrului Viorel Leancă, dar s-a aprins pe Cer o stea.

Rămas bun, Maestre!”, se arată în mesajul transmis de reprezentanții Ansamblului. (O.S.)

Vezi si

Biroul Electoral Permanent va funcționa în afara municipiului Suceava

Prefectura a reluat „în regim de urgență” procedura de identificare a unor spații, inclusiv aparținând domeniului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *