Thursday , February 2 2023

Violatorul Repede şi extrădatul Simota rămân după gratii

arestati2

Judecătorii suceveni nu au admis recursurile declarate de Gabriel Repede şi de Mihai Mirel Simota. Repede a fost arestat preventiv pentru că împreună cu un amic a violat, bătut şi tâlhărit un tânăr de 19 ani din Suceava. Simota, care a fost recent extrădat din Franţa, este cercetat într-un dosar de contrabandă cu ţigări în valoare de un milion de dolari. 

Tribunalul Suceava a respins, ca nefondat, recursul declarat de inculpatul Daniel Gabriel Repede, de 24 ani, din Suceava, în prezent deţinut în Arestul IPJ Suceava, împotriva căruia Judecătoria Suceava a emis un mandat de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, tâlhărie şi vătămare corporală.
Daniel Gabriel Repede este acuzat că în noaptea de 4 spre 5 august, împreună cu Constantin Cucu, de 26 ani, din Drăgoieşti, după ce au băut cu un tânăr de 19 ani din Suceava l-au bătut pe acesta din urmă, l-au violat şi i-au furat şi un telefon mobil. Cei doi au fost arestaţi preventiv în data de 6 august 2013, după ce şi-au recunoscut faptele, punând totul pe seama alcoolului.
De asemenea, Curtea de Apel Suceava a respins ca nefondat recursul declarat de Mihai Mirel Simota, de 28 ani, din Rădăuţi. Acesta a fost extrădat din Franţa în noaptea de 7 spre 8 august a.c., pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă în lipsă din data de 7 februarie 2013. Simota este acuzat că era unul dintre liderii unei grupări care se ocupa cu contrabanda de ţigări, el având calitatea de inculpat într-un dosar de contrabandă cu ţigări de peste un milion de dolari.
Mihai Mirel Simota nu este pentru prima dată când dă socoteală în faţa legii. In luna ianuarie 2010 ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au săltat mai multe persoane, printre care şi Simota, aceştia fiind acuzaţi că făceau parte dintr-o grupare infracţională care se ocupa cu furtul de ţigări de contrabandă de la contrabandiştii din zona Siret – Rădăuţi, dar şi că falsificau grivne – bani ucraineni. Cei mai mulţi dintre aceştia erau cunoscuţi ca fiind unii violenţi, ei provocând mai multe scandaluri în barurile din Rădăuţi şi Siret.
Mihai Simota a mai fost arestat preventiv în luna mai 2009 la Cluj pentru că ar fi delapidat mai multe săli de jocuri de noroc din cinci judeţe din România. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Camion cu remorcă, în valoare de 30.000 de euro, confiscat pentru că transporta 15 metri cubi de rumeguș fără acte

Zilnic, polițiștii suceveni  efectuează acțiuni cu efective sporite pentru prevenirea delictelor silvice și activităților ilicite …