Friday , December 8 2023

Violatorul care își șantaja victima cu imagini compromițătoare a fost condamnat la patru ani și 10 luni de închisoare

Alexandru Valentin Cozlac, de 21 de ani, din Siret, a fost condamnat la patru ani și 10 luni de închisoare pentru viol și șantaj. Individul este acuzat că a forțat o tânără să întrețină relații sexuale cu el și a înregistrat totul cu telefonul, după care a amenințat-o că va face imaginile publice dacă victima nu îi va satisface toate dorințele. Cozlac începuse relația cu fata pe Facebook, pe când se afla la muncă, în Italia 

cozlac-violatorul-800x600

Curtea de Apel Suceava a respins, ca nefondate, apelurile declarate de inculpatul Valentin Cozlac (foto) și de partea vătămată Iuliana P., împotriva sentinței penale din data de 28 octombrie 2015 a Judecătoriei Suceava. Astfel, Alexandru Valentin Cozlac, de 21 de ani, din Siret, va avea de executat pedeapsa de patru ani și 10 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de „viol” și „șantaj în formă continuată”. După executarea pedepsei, individul are interdicția de a se apropia de persoana vătămată Iuliana P. la o distanță mai mică de 100 de metri, pe o perioadă de trei ani. Decizia magistraților suceveni este una definitivă.
La data de 22 aprilie 2015, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava a fost încarcerat Alexandru Valentin Cozlac, pe numele căruia Judecătoria Suceava a emis, în lipsă, mandatul de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj. Inculpatul a fost dat în urmărire națională prin ordinul Inspectoratului General al Poliție Române din 29 ianuarie a.c., fiind semnalat și pe plan internațional. Astfel, pe 10 martie 2015, Cozlac a fost depistat în Italia și arestat în vederea predării către România.
Ulterior, pe 22 aprilie, la ora 14.00, individul a fost adus din Italia, preluat de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București – Otopeni de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, arestat, escortat, prezentat instanței competente, care a confirmat mandatul de arestare.
Reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie 2015, Judecătoria Suceava a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive în cazul lui Cozlac, un tânăr născut în Rădăuți, dar domiciliat în Siret, care ar fi violat și șantajat o fată pe care a cunoscut-o pe Facebook. Acuzațiile aduse lui Cozlac sunt cele de șantaj și viol. Anchetatorii au stabilit că în vara lui 2014, pe când era la muncă în Italia, el a început o relație pe Facebook cu o tânără din Suceava. Prima întâlnire dintre cei doi a avut loc în septembrie 2014, atunci când Cozlac s-a întors în țară pentru o mică vacanță, individul promițându-i prietenei sale de pe Facebook că îi va aduce un telefon iPhone 5 din Italia.
Pe 3 septembrie 2014, Cozlac a luat-o pe tânără de la muncă și i-a spus să meargă cu el în Rădăuți pentru a-i da telefonul. Fără a bănui ceva, aceasta a mers acasă la individ, unde Cozlac a încuiat ușa și i-a cerut fetei să întrețină relații sexuale cu el. Ea a refuzat de mai multe ori, însă văzând că nu va scăpa prea curând, a fost de acord să-i facă sex oral, crezând că așa va scăpa. Conform victimei, Cozlac i-a spus că a filmat totul cu telefonul mobil și a amenințat-o că dacă nu va face ce spune el, toată scena va ajunge pe internet. In schimb, i-a propus că dacă va întreține relații sexuale cu el, va șterge filmulețul. De teamă ca imaginile să nu devină publice, tânăra a acceptat propunerea lui Cozlac.
După ce actul sexual s-a terminat, individul și-a urcat victima în mașină pentru a o aduce înapoi în Suceava, iar când aceasta i-a cerut înregistrarea video, Cozlac i-a spus că nu îi dă nimic pentru că va trebui să mai întrețină relații sexuale cu el, până când se va întoarce în Italia. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Scintigraf modern, în valoare de 450.000 de euro, la Laboratorul de Medicină Nucleară din cadrul Spitalului Clinic Județean Suceava

Laboratorul de Medicină Nucleară din cadrul Spitalului Clinic Județean Suceava (SCJU) a fost dotat cu …