Sunday , January 29 2023

Vineri, în municipiul Suceava, incidența cazurilor active COVID-19 a urcat la 2,95‰

Numărul cazurilor active de noul coronavirus continuă să crească.Potrivit primarului Ion Lungu, incidența cazurilor în municipiul Suceava a urcat vineri, 30 octombrie, la 2,95 la mia de locuitori.

Precizăm că și joi incidența cazurilor COVID-19 în municipiul Suceava a fost în creștere față de miercuri, conform celor transmise de primarul Ion Lungu numărul cazurilor de coronavirus situându-se joi la 2,86 ‰ locuitori.

Miercuri numărul cazurilor active în ultimele 14 zile coborâse pe raza municipiului Suceava s-a redus de la 3,02 ‰ cât era marți la 2,79 ‰, numărul cazurilor diminuându-se de la 389, urmare a celor constatate la ședința CJSU și prezentate de DSP, la 358 de cazuri active, fără focare. Scăderea cu 29 cazuri de la o zi la alta a fost explicată de reprezentantul DSP prin faptul că trecuseră 14 zile de la data la care fuseseră identificate mai multe persoane asimptomatice sau cu forme ușoare și fuseseră declarate vindecate în vreme ce numărul de cazuri înregistrat miercuri, 28 octombrie, a fost sensibil mai mic decât al celorlalte persoane vindecate. Din câte se pare, situația nu s-a mai repetat în zilele următoare, numărul persoanelor infectate continuând să fie mai mare decât al celor vindecate, ceea ce explică din nou creșterea incidenței cazurilor active.

Reamintim că în dimineața zilei de miercuri, 28 octombrie, când nu avea datele despre scăderea semnificativă de la 3,02 ‰ cât era marți la 2,79 ‰, Ion Lungu a ținut online conferința săptămânală de presă și a spus că așa cum în primăvară a fost câștigat bătălia cu coronavirusul pe acea idee/slogan – „Stați acasă!” – și s-a redus numărul de cazuri de la 9,87‰ cât era la începutul lunii aprilie la 1,81‰ pe data de 13 mai când Suceava a ieșit din carantină, de această dată sloganul este „Să purtați mască!”. De asemenea, edilul avertizase că intrarea Sucevei în scenariul roșu implică un număr de 14 zile până când s-ar putea reevalua situația în sensul trecerii la scenariul galben. (Dan PRICOPE)

 

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …